ponosan

Vanja je krenula očevim stopama, a brat joj se bavi drugačijim zanimanjem: Kako izgledaju SIN i ĆERKA Predraga Ejdusa?

0

Deca našeg čuvenog glumca odrasla su u dobre i uspešne ljude 

PREDRAG EJDUS JE BIO PONOSAN NA SVOJU DECU
PREDRAG EJDUS JE BIO PONOSAN NA SVOJU DECU foto: Dragana Udovičić

Naš proslavljeni glumac Predrag Ejdus je bio jedan od onih glumaca koji se nikada ne zaboravljaju. Iako je preminuo pre 5 godina kroz njegove uloge on i dalje živi.

 

Živi na malim ekranima, ali i u srcima svojih najdražih, supruge Milice, ćerke Vanje i sina Filipa. Oni su oca ispratili na večni počinak, ali se trude da ga se sete svakoga dana i da rade samo one stvari na koje znaju da bi i njihov otac bio ponosan.

 

Predrag Ejdus je bio veoma popularan glumac, ali nikada nije osećao potrebu da se ističe u javnosti. On je živeo tiho, skromno, podižući svoju porodicu i čuvajući je od pogleda javnosti.

 

 

Njegova ćerka, Vanja Ejdus odličila je da krene očevim stopama, pa smo već mnogo puta imali prilike da je vidimo, kako na daskama koje život znače, u pozorištu, tako i na malim ekranima. 

 

Studirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi Gordane Marić. Vanja je karijeru počela da gradi još dok je bila studentkinja. Neosporan talenat došao je do izražaja veoma brzo, pa je 2002. godine dobila Sterijinu nagradu za naslovnu ulogu u Hasanaginici, koju je režirao Jagoš Marković.

 

VANJA JE KRENULA OČEVIM STOPAMA
VANJA JE KRENULA OČEVIM STOPAMAfoto: Dragana Udovičić

 

Osim velikog uspeha na polju glume, Vanja je ostvarena i na privatnom planu. Ona je bila u braku sa Ivanom Kostićem, sinom pokojne glumice Stanisalve Pešić, ali njihov brak nije izdražo ispit vremena, pa su na njega stavili tačku. 

 

Za razliku od nje, Filip Ejdus (46) je izabrao drugačiji poziv.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filip Ejdus (@ejdusf)

 

Filip je završio Fakultet političkih nauka u Beogradu, pa je magistrirao na Institutu političkih nauka u Parizu i na Londoskoj školi za ekonomiju.

 

Politikolog Filip Ejdus radi i kao vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, pa možemo da kažemo da iako nije krenuo put umetnosti kao njegova sestra, ipak ga kao i oca interesuje pedagoški rad i prenošenje znanja mlađima.

 

Bonus video:

 

Kako je Nedeljko Bajić dobio ime?

 

makonda-tracker