PRIMETIO JU JE I PRE UPOZNAVANJA

NIJE NI SANJAO DA ĆE BITI NJEGOVA: Ovako je Predrag Ejdus pričao o svojoj ljubavi s jednom od najlepših Beograđanki

0

Brak legendarnog glumca i njegove Milice trajao je 43 godine — sve do njegove smrti.

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Jedan od najcenjenijih domaćih glumaca Predrag Ejdus napustio nas je 2018. godine, nakon duže bolesti, a uz njega su u najtežim trenucima bili supruga Milica i njihova deca Vanja i Filip.


Porodica je slavnom glumcu Narodnog pozorišta uvek bila na prvom mestu, a da će je zasnovati baš s lepom arhitektkinjom Milicom nije mogao ni da sluti.

 


Primetio sam je mnogo pre nego što sam je upoznao. Stanovao sam kod Pravnog fakulteta, a ona je tuda svakodnevno prolazila sa drugaricama na putu do Arhitektonskog fakulteta. I stvarno je bila prelepa, pa su je primetili pa su je primetili i svi drugi, ne samo ja. Mi smo u to doba bili klinci, one su već bile studentkinje, a mi gimnazijalci. Nisam ni sanjao da će biti moja — prisetio se u jednom intervjuu Ejdus. — Kasnije smo se upoznali i sve je imalo prirodan put, pa je tako došlo i do našeg zbližavanja i braka. Venčali smo se kada sam se vratio iz vojske 1975. godine i naravno da sam bio ponosan na suprugu, ali i na sebe što sam uspeo da osvojim jednu od najlepših žena Beograda.

 

foto: Damir Dervišagić

Godine i decenije su prolazile, a Predrag i Milica Ejdus imali su skladan brak pun ljubavi i poštovanja i ostali zajedno do samog kraja. Pecina formula nije bila komplikovana.


U braku mora da ima razumevanja, a po svemu sudeći supruga ga je imala za mene kao i ja za nju. Ne postoji idealan brak, ali mi smo se venčali i dobili decu iz ljubavi, bavili se sličnim profesijama i verujem da smo zbog toga uspeli. Imali smo slične ideje kako da vaspitavamo decu, pa ih tako nikada nismo lagali, čak i kada se govorilo o neprijatnim istinama. Posle svega, zapitam se da li je moguće da smo tako dugo zajedno i poželim da i sebi i njoj dodelim medalju. Ipak, znam da bi ona više volela lep prsten, što planiram da joj kupim za godišnjicu — izjavio je on u intervjuu 2009. godine.

 

foto: Antonio Ahel/ATA Images

Ejdus je u biografiju upisao desetine velikih uloga, kako na pozorištu, tako i na filmu i televiziji, ali svojim najvećim uspehom smatrao je ćerku Vanju, našu čuvenu glumicu, i sina Filipa, doktora političkih nauka.


Svojim najvećim uspehom smatram to što su moja deca postali svoji ljudi. Često sa suprugom razgovaram o tome šta je to ili ko je to od nas zaslužan za taj uspeh. Ona smatra da je njen udeo veći, a ja joj dajem za pravo — istakao je jednom prilikom.
 

 

makonda-tracker