in memoriam

SEĆANJE NA NAŠE VELIKANE: Ove godine su nas napustila slavna imena glumačke scene...

1

Nikada neće biti zaboravljeni.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Odlazeća godina svakako je ostavila dubok trag kada je reč o glumačkoj sceni Srbije, budući da su nas napustili veliki umetnici.

 

Nebojša Glogovac (1969 - 2018)

 

foto: Aleksandar Jovanović

Slavni glumac preminuo je početkom 2018. posle teške bolesti. Jedan od najvoljenijih i najtalentovanijih umetnika novije generacije ostvario je značajne uloge u brojnim filmovima i serijama kao što su: “Munje”, “Ubistvo s predumišljajem”...

 

Milena Dravić (1940 - 2018)

 

foto: Damir Dervišagić

Diva srpskog glumišta umrla je 14. oktobra i kako su brojni mediji prenosili “Pridružila se svom voljenom suprugu Draganu Gagi Nikoliću”, koji je preminuo 2016. Voljena i priznata širom Jugoslavije, od Milene su se oprostile brojne kolege, a filmovi, serije kao i nagrade koje je ostvarila i dobila tokom života nemaju broja.

 

Predrag Ejdus (1947 -2018)

 

foto: Dragan Kadić

Jedan od najautentičnijih glumaca napustio nas je 28. septembra. Ejdus je dobitnik nagrade “Dobričin prsten”, a neposredno pred smrt u 2018. godini dobio je čak dve nagrade za životno delo. Odigrao je preko 200 dramskih uloga.

 

Jelena Žigon (1933 -2018)

 

foto: Dragana Udovičić

Čuvena prija Jelena iz serijala “Žikina dinastija” umrla je 10. aprila u Beogradu. Supruga slavnog Steve Žigona, osim što je tumačila različite ličnosti u brojnim ostvarenjima, ostala je upamćena tako što je sa ćerkom i sinom osnovala pre 15 godina ansambl “Kosovski božuri”.

 

 

makonda-tracker