Moj lični momenat i gubitak oca postao je javni, ali to je u redu: Vanja Ejdus ispričala kako se OSEĆA nakon očeve smrti!

0

Vanja Ejdus prvi put se pojavila u javnosti nakon smrti oca Predraga Ejdusa na dodeli nagrada Osmog festivala domaćih igranih serija.

foto: Dragana Udovičić

Glumica je došla da podrži svog partnera, montažera Stevana Marića, koji je nagrađen Zlatnom antenom za montažu serije "Psi laju, vetar nosi" rediteljke Jelena Bajić Jočić, ali je ubrzo napustila dvoranu.


"Slika nije pratila ton. Najavljuju Ljubišu Samardžića, a ide retrospektiva uloga Mire Banjac. Izašla sam iz sale. Prvo sam htela da viknem "ua". Sve ovo je toliko ponižavajuće i pokazatelj gde se nalazi kultura u Srbiji. Došla sam u Dom omladine, koji se nalazi u centru Beograda, a manifestacija izgleda kao poselo i sve je od početka do kraja u grešci. Žao mi je što kolege koje su dobile nagradu nisam uspela da pozdravim aplauzom. Moram to da kažem javno jer sam šokirana gde sam se našla", kaže Vanja.


Da li ste iznenađeni aferom u Narodnom pozorištu i pričom o Plejboj zečici Mireli Krajinović, koja je saradnik teatra?


Nisam stigla da ispratim detalje. Videla sam da je priča bila na naslovnoj strani Kurira, a baš tog dan bila je komemoracija mom ocu. To je sve ovo o čemu govorim i ima li dalje?!

 

 

foto: Vladimir Šporčić

Rediteljka Tanja Mandić Rigonat kaže da bi upravnik Dejan Savić u bilo kojoj drugoj zemlji nakon ovakvog skandala ponudio ostavku.
Nisam sigurna ko je nju doveo. Nije mi jasno zašto je izbor pao na nju i taj magazin da promoviše Narodno pozorište i kulturu.


Nova predstava "Balkanski špijun" posvećena je vašem ocu. Kako vi, kao njegova ćerka, preživljavate poslednje dane?
Veoma sam dirnuta reakcijama kolega i medija. Moj lični momenat i gubitak postao je javni, ali to je u redu jer je moj otac bio poznati glumac. Ganuta sam koliko je on bio voljen i cenjen. Pomenuli su ga i večeras i verujem da bi bio zadovoljan.


Kako se vi osećate?


Nije mi lako, ali znam da bi tata sigurno rekao: "Show must go on".

 

 

makonda-tracker