ne bavi se glumom, ali...

Vanja je krenula očevim stopama, a njega retko viđamo u javnosti: Da li znate čime se bavi sin Predraga Ejdusa?

0

Za razliku od sestre Vanje koja je krenula očevim stopama, sin poznatog glumca je izabrao drugačiji poziv.

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Predrag Ejdus je bio jugoslovenski i srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac i profesor glume na Akademiji umetnosti "Braća Karić".

 

Uloge po kojima ga publika pamte su brojne, a neke od njih su u ostvarenjima "Šovinistička farsa", "Poslednji krug u Monci", "Tamna je noć", "Povratak otpisani", "Miris kiše na Balkanu" u mnoge druge. 

 

Glumac je preminuo 2018. godine, a u jednom od poslednjih intervjua je rekao da je na svoju porodicu ponosan više nego na karijeru i uloge i da mu je to najveći uspeh koji je doživeo.

 

Za sobom je ostavio suprugu Milicu i dvoje dece Vanju i Filipa.

Vanja Ejdus (47) je krenula očevima stopama te je već impresivna glumačka karijera već sada iza nje. Od 2002. godine je stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu, a za ulogu u predstavi "Hasanaginica" je dobila Sterijinu nagradu. 

 

Mnoge očeve savete pamti, a jedan od najbitnijih jeste da je samo rad put ka uspehu. 

Vanja Ejdus krenula je očevim stopama
Vanja Ejdus krenula je očevim stopamafoto: Dragana Udovičić

- Moj otac je smatrao da je konstantni rad jedini put ka napretku, da ne treba previše da se bira i odbija, jer svaki proces je novo i značajno iskustvo. Objasnio mi je da radiš, radiš, radiš, pa se jednom u deset godina desi "ono nešto", pa opet novi krug. To me je naučilo strpljenju i marljivosti - rekla je glumica nedavno za Kurir.

 

Za razliku od nje, Filip Ejdus (45) je izabrao drugačiji poziv.

 

Filip je završio Fakultet političkih nauka u Beogradu, pa je magistrirao na Institutu političkih nauka u Parizu i na Londoskoj školi za ekonomiju.

Pre 11 godina je doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

 

Politikolog Filip Ejdus radi i kao vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, pa možemo da kažemo da iako nije krenuo put umetnosti kao njegova sestra, ipak ga kao i oca interesuje pedagoški rad i prenošenje znanja mlađima.

 

makonda-tracker