nisu privilegovani

Njihova sedmica je zaista dugačka: Zbog čega Džordž, Šarlot i Lui idu u školu i SUBOTOM?

1

Možda najpoznatija deca Velike Britanije jesu deca Kejt i Vilijama, ali oni nemaju baš sve privilegije

kejt midlton i princ vilijam sa svojom decom
kejt midlton i princ vilijam sa svojom decomfoto: Matt Porteous / Avalon / Profimedia

Članovi britanske kraljevske porodice poštuju stroga pravila, nekada čak i nepojmljiva za "obične" ljude, a od toga nisu izuzeta ni deca.

 

Najpoznatija deca kraljevske porodice definitivno jesu deca Kejt Midlton i princa Vilijama, prinčevi Džordž i Lui i princeza Šarlot, a njihove živote javnost budno prati.

 

Međutim, mnogi poznavaoci i obožavaoci kraljevske porodice začudili su se kada su princ i princeza od Velsa objavili da će sve troje dece pohađati školu Lambruk, koja se nalazi nedaleko od njihovog doma.

 

U pitanju je privatna i prestižna škola, čiji polaznik ne može postati baš svako, ali jedna stavka veoma je specifična baš za ovu školu, i ne tako uobičajena.

 

Naime, učenici ove škole čak šest dana pohađaju nastavu, uključujući i subotu! To nije tako česta pojava, ali Kejt i Vilijam su odlučili da je za njihovu decu to najbolje.

 

kejt midlton i princ vilijam upisali su decu u prestižnu privatnu školu
kejt midlton i princ vilijam upisali su decu u prestižnu privatnu školufoto: EPA / JONATHAN BRADY / POOL

— Tempo je poprilično intenzivan, posebno za one najmlađe, šestogodišnjake i sedmogodišnjake. Za njih je nedelja zaista dugačka — otkrila je Melani Sanderson, glavna urednica vodiča za škole.

 

Osim ovog podatka o šestodnevnoj nastavi, koji ne bi svakome bio idealan za dete, školovanje se definitivno razlikuje od onog u državnim školama.

 

Ova škola svojim učenicima pruža golf terene, bazen, pozorište, sportske terene, ali i studio za umetnost. 

 

džordž, šarlot i lui imaće mnogo prilika za igru i učenje u školi lambruk
džordž, šarlot i lui imaće mnogo prilika za igru i učenje u školi lambrukfoto: EPA-EFE/DAVID CLIFF

— Već svi znamo da članovi kraljevske porodice obožavaju igre na vazduhu, zbog čega je ova škola smeštena daleko od grada idealna za to. Imaju hektare i hektare polja na kojima mogu istraživati i igrati se na svakom odmoru — dodala je stručnjakinja i napomenula kako u Lambruku od malih nogu uče i kako pomoći bližnjem, prikupljaju sredstva za zajednicu, a njihovi nadređeni ulažu puno truda u to kako bi im pokazali u kakvim privilegijama mogu uživati.

 

Bonus video

Kejt Midlton na venčanju nosila dve venčanice

 

makonda-tracker