tajna serije

"Neka mi Bog oprosti": Radoš Bajić nije namenio Mandi ulogu u seriji "Selo gori", a onda se desio PREOKRET

0

Radoša Bajića odbila su za seriju "Selo gori, a baba se češlja" slavna glumačka imena, a neki su nakon toga i promenili mišljenje

radoš bajić je od serije 'selo gori a baba se češlja' napravio maltene društveni fenomen
radoš bajić je od serije "selo gori a baba se češlja" napravio maltene društveni fenomenfoto: Nemanja Nikolić

Serija “Selo gori, a baba se češlja” tokom svog emitovanja obarala je sve rekorde gledanosti, a jedan od najzaslužnijih svakako je glumac Radoš Bajić, koji je režiser i scenarista scerije.

 

Radoš Bajić otkrio je malo poznate detalje sa snimanja popularne domaće serije "Selo gori, a baba se češlja", koja je, takoreći, postala društveni fenomen!

 

Naime, dok su neki stekli popularnost u toj seriji, a data je prilika i naturščicima, Bajića su na početku odbijala neka velika imena...

 

Odbili su me neki glumci. Na primer, imao sam veliku želju da u seriji igraju moji drugovi i klasići koji su danas veliki glumci, Bogdan Diklić i Lazar Ristovski — ali oni nisu bili zainteresovani. Kasnije je čuveni Dragan Nikolić prihvatio da igra ulogu Žote koju Dik nije hteo, a kada je „Selo gori“ krenulo da hara, zvao me je Lazar i molio da mu napišem ulogu… što sam sa zadovoljstvom i učinio! — ispričao je emisiji "Sceniranje" na Kurir televiziji Radoš.

 

radoš bajić je zvao bogdana diklića i lazara ristovskog da glume u seriji, ali najpre je bio odbijen...
radoš bajić je zvao bogdana diklića i lazara ristovskog da glume u seriji, ali najpre je bio odbijen...foto: Dragana Udovičić

Ipak, postoji još jedna tajna, a to je da je uloga čuvenog Milašina bila ponuđena nekom drugom, ali suđena legendarnom Mandi.

 

milorad mandić manda je prihvatio ulogu milašina nakon što ju je marko nikolić odbio
milorad mandić manda je prihvatio ulogu milašina nakon što ju je marko nikolić odbiofoto: Zorana Jevtić

Neka mi Bog oprosti, ulogu Milašina prvo sam ponudio kolegi Marku Nikoliću. Kad je on odbio da je igra, pozvao sam sjajnog i nenadmašnog Mandu, bez kojeg „Selo gori“ nikada ne bi bilo ono što jeste — neka mu je laka crna zemlja, večno hvala i vječnaja pamjat — zaključio je Radoš Bajić.

 

Bonus video

Radoš Bajić: Ovo je bruka festivala

 

makonda-tracker