uvek jedno uz drugo

"Moja Milena i ja..." Brak Radoša Bajića primer je PRAVE LJUBAVI, a njegova supruga i on pobedili su mnoge muke

0

Supruga Radoša Bajića pobedila je rak, a porodica joj je bila najveća podrška tokom teške borbe

foto: Nenad Kostić
foto: Nenad Kostić

Popularni glumac, režiser i scenarista Radoš Bajić podelio je pre nekoliko dana fotografiju svoje supruge u jednom beogradskom restoranu, otkrivši da su izašli na romantičan ručak po varljivom jesenjem danu.


I tako… Ovog zubatog oktobra moja Milena i ja smo pre neki dan bili na ručku u bašti omiljenog restorana… I lepo se smrzli, čsmo zaglavili onako bračno – pravac krevet, čak je bilo i malo temperature koja, srećom, nije bila podlakćena koronom. Sada smo sve bolje... – napisao je Bajić.

 


Glumac se retko oglašava na ovaj društvenoj mreži, ali povremeno time obraduje pratioce, a nije retko da pokaže svoju izabranicu Milenu, pa je tako prošle godine podelio trenutak s njihovog uživanja u prirodi.

 

I tako... Moja Milena i ja... I nebo iznad, a Tornik iza nas... Hvala ti, Bože… – poručio je Bajić.

 


Par je decenijama zajedno, a proteklih decenija delili su mnogo radosti, lepih trenutaka, ali i patnji. Sve je počelo početkom sedamdesetih, a glumac je jednom prilikom opisao sam početak njihove ljubavi.


Na današnji dan, 4.maja 1973. godine, upoznao sam prelepu Milenu Bjelić, koja će posle tri godine postati Bajić... Ručak na karonskoj kutiji, dve viljuške i dve kašike, iznajmljena soba s upotrebom zajednčkog kupatila - borba, odricanja, skromnost, istrajnost, poverenje i beskrajna ljubav... koja traje do danas... Na mnogaja ljeta – napisao je on na Instagramu uz fotografiju njegove drage.

 


Par zajedno ima sina Nedeljka, poznatog glumca, i ćerku i uglednu režiserku Jelenu Bajić Jočić, a Radoš je jednom prilikom ispričao kako se zbog supruge odrekao karijere u Holivudu.


Kao mlad glumac, 1976. godine dobio sam poziv i ugovor za Holivud od velikog američkog producenta Olivera Ungera, gde me je čekala uloga u filmu Voltera Hila "Ratnici podzemlja". Nisam otišao jer nisu pristali na uslov da sa mnom pođe i moja Milena. Da sam otputovao, to bi automatski značilo kraj i naše ljubavi i zajedničkog života. Nikada se nisam pokajao jer sam između života i slave izabrao – život… – istakao je Bajić.

 


Milena Bajić je, inače, u jednom trenutku obolela od kancera dojke, a suprug joj je bio velika podrška, kao i ona njemu u svim lepim i teškim životnim trenucima. Iako preferira da ne priča o privatnosti, glumac i reditelj je jednom prilikom podelio ovo iskustvo svoje supruge i njihove porodice kako bi ohrabrio žene da se bore i nakon tako teške dijagnoze.


Ja sam suprug žene koja je bila obolela od raka dojke, a iskreno želim da ohrabrim sve majke, sestre, supruge, ćerke, bake, i da im kažem da na kraju tunela ima svetla. I Radojka je u seriji nastavila da živi, kao što je i moja supruga Milena. Dvesto osamdeset osam dana sam sa njom proveo na beogradskom Institutu za onkologiju, pomažući joj u grozničavoj i teškoj borbi. Iako sam uvek čuvao svoj privatni život kao oazu, u dogovoru sa suprugom i decom, odlučio sam da izađem pred javnost sa svojim iskustvom zarad svih onih žena kojima treba pomoć – rekao je Radoš.

 

 

makonda-tracker