sećanje na dragog junaka

U DETINJSTVU JE DOŽIVEO STRAVIČNU NESREĆU: Evo kako je Đoda iz serije „Selo gori, a baba se češlja“ izgubio oko

2

Miroljub Trošić, naturščik koji se proslavio ulogom u jednoj od najgledanijih domaćih serija svih vremena, preminuo je, javljaju domaći mediji.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

 

Simpatični nastavnik muzike, seljak i glumac naturščik Miroljub Trošić, popularni Đoda iz serije "Selo gori, a baba se češlja", umro je u 72. godini.

 

- Đoda je lik iz mog detinjstva i mladosti, iz vremena zajedničkog školovanja u muzičkoj školi u Nišu i nezaboravnih druženja na obalama Morave, koju smo podjednako voleli. Bio je i ostao svoj, beskrajno dobar i talentovan. On je proslavio "Selo gori" i "Selo gori" je proslavilo njega. Živeo je kako je hteo i otišao je kako je hteo - izjavio je danas Radoš Bajić, u čijoj se seriji Trošić proslavio.

 

Malo je poznato da je Đoda izgubio oko pre mnogo godina, a jednom prilikom njegov prijatelj je u emisiji Ami Dži šou pričao kako se to dogodilo. On je, naime, otkrio da je Trošić povređen tokom bezazlene dečije igre u selu i da ga je strela pogodila u oko, nakon čega je umalo nastradao.

 

Pre devet godina, Đoda je doživeo infarkt, nakon čega su, kako je Radoš Bajić pre nekoliko godina ispričao, Srbi koji žive i rade u Londonu skupili čak 70.000 funti za njegovo lečenje.

 

 

makonda-tracker