"to je bilo iritantno"

Kraljevska porodica zahtevala da se OVA REČ izbaci iz serije? Evo šta Megan NIJE SMELA da izgovori zbog veze s Harijem

0

Stvari su se promenile na setu otkad je Megan Markl počela da se zabavljala sa princem Harijem.

Megan Markl igrala je Rejčel Zejn u seriji 'Odela' sedam sezona.
Megan Markl igrala je Rejčel Zejn u seriji "Odela" sedam sezona.foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Pre nego što je postala supruga princa Harija, Megan Markl je širom sveta postala poznata kao Rejčel Zejn iz popularne serije "Odela".

 

Tvorac ove serije Eron Korš tvrdi da je kraljevska porodica umešala prste i da su se stvari mnogo promenile u seriji otkad je Megan počela da izlazi sa Harijem te da su imali bizarne zahteve, ispričao je za The Hollywood Reporter.

 

Njegove tvrdnje podsećaju na one koje je u svojim memoarima "Rezerva" izneo Hari, gde je tvrdio da su tvorci serije "Odela" postali previše "frustrirani" timom za komunikacije iz Palate koji su ih savetovali o promenama u Meganinom scenariju.

 

- Meg je spakovala svoje stvari i odustala od uloge u "Odelima" posle sedam sezona. Bio je to težak trenutak za nju jer je volela tu seriju, volela je lik koji je igrala, volela je svoju glumačku ekipu i ekipu i volela je Kanadu - napisao je Hari i dodao:

- S druge strane, život je tamo postao neodrživ, posebno na setu. Scenaristi su bili frustrirani, jer ih je komunikacioni tim palate često savetovao da promene linije dijaloga, šta bi njen lik uradio, kako će se ponašati -


Prema rečima Erona Korša, kraljevska porodica je želela da interveniše u epizodama koje su snimljene nakon što su Megan i Hari počeli da se zabavljaju, što je on smatrao malo "iritantnim".

 

Rekao je da je postojala jedna posebna reč koju je ubacio u scenario kao počast porodici svoje supruge poppycock što je žargonski izraz za besmislicu, glupost.

Međutim, on tvrdi da je bio primoran da je promeni nakon što je na nju navodno stavljen veto od strane kraljevske porodice jer sadržao je izraz c**k  (izraz za muški polni organ, prim. aut.)

 

To su učinili, jer su se plašili da bi se mogli montirati snimci na kojima bi moglo da zvuči kao da je vojvotkinja od Saseksa rekla nešto grubo i neprimereno.

 

- Kraljevska porodica je intervenisala kod nekih stvari. Usput, ne mnogo stvari, ali nekoliko stvari koje smo hteli da uradimo, a nismo mogli, i bilo je malo iritantno - objasnio je Eron.

 

- Sećam se da je jedna bila posebna linija dijaloga i, gledajte, samo ću reći koja je bila linija - ispričao je Eron i dodao:

 

- Porodica moje žene, kada imaju temu za diskusiju koja bi mogla da bude osetljiva koriste reč poppycock. Kao znak pažnje mojoj tazbini, trebalo je da Meganin lik Rejčel izgovori tu reč. A kraljevska porodica to nije želela. Nisu hteli da ljudi posle seku reč i montiraju kao da izgovara c***k.

Eron je rekao da je "imao saosećanja", jer ni on ne bi želeo da joj neko to uradi, ali mu nije drago što mora da izvrši zamenu, otkrivajući da je na kraju promenio poppycock u bulls**t.


- Nije mi se dopalo, jer sam rekao svojoj tazbini da će se pojaviti u seriji -objasnio je Eron.

 

Međutim, ostaje pomalo nejasno kako je kraljevska porodica došla do scenarija.

 

Eron je rekao da ne može da se seti kako je scenario došao do njih, a takođe nije mogao da se seti ni ko mu je rekao da mora da izbaci tu reč iz serije. 

- Bio sam svestan da ih čitaju jer sam dobio povratnu informaciju, ali se ne sećam kako su ga dobili - dodao je on.


Takođe nije bio siguran ko je iz kraljevske porodice bio u kontaktu i sa kim iz serije.

 

- Ne mogu da se setim. Možda je to bio tadašnji režiser ili njen agent - rekao je on kada su ga upitali ko mu je rekao da vojvotkinja od Saseksa ne može da izgovori pomenutu reč.

 

Povom ovih navoda, Daily Mail je kontaktirao Bakingemsku palatu, ali su odbili da bilo šta komentarišu.

 

BONUS VIDEO

 

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

 


 

makonda-tracker