samo je ona znala za to

Tajne venčanice Megan Markl! "Nešto plavo" je bilo SKRIVENO u haljini, a kralj Čarls je bio DIRNUT značenjem vela

1

Modna dizajerka Kler Vejt Keler otkrila tajne venčanice vojvotkinje od Saseksa.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su u braku od 2018. godine
Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su u braku od 2018. godinefoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Princ Hari i Megan Markl su 19. maja 2018. godine izrekli sudbonosno "da" i pripredili spektakularno kraljevsko venčanje.

 

Mlada je zablistala u jednostavnoj, a efektnoj venčanici koju je za nju dizajnirala Kler Vejt Keler, kreativna direktrka modne kuće Givanchy.

 

Kako je jednom prilikom dizajnerka otkrila, Megan joj je pomogla u kreiranju venčanice te su zajedničkim snagama osmislile model ukrašen ručno rađenim cvetovima, i praćenim pet metara dugim plaštom.


Želele su da spoje moderan stil i prepoznatljiv modni pečat ove modne kuće.


Nedavno je Kler Vejt Keler otkrila nove pojedinosti o zadivljujućoj haljini, koja je oduševila sve zahvaljujući svom šik, bezvremenskom stilu.

 

Za Vanity Fair, Kler je ispričala da Megan Markl nije odustala od stare tradicije da se na venčanju nosi nešto plavo, a sada je otkrila i šta je to bilo.

 

Ona je otkrila da je "nešto plavo" u tajnosti ušiveno u njenu haljinu, kao i da je kralj Čarls veoma cenio njen veo i njegovu predivnu vezu sa Komonveltom.

 

- U suštini smo ga ušili u porub venčanice, tako da je ona jedina znala da je tu. Bilo je to malo plavo karirano parče tkanine - ispričala je Kler Vejt Keler.

- To je bio savršen lični momenat koji je u tajnosti sakriven unutar haljine - dodala je.


Megan je ranije dotakla tajni komadić plave tkanine koji je bio ušiven u njenu venčanicu, ali je samo aludirala na to gde je ušiven.

 

- Negde ovde postoji komad plave tkanine koji je ušiven unutra — to je bilo moje nešto plavo. To je tkanina od haljine koju sam nosila na našem prvom sastanku- ispričala je Megan u HBO-ovom dokumentarcu "Kraljica sveta". 

 

Dizajnerka je dalje otkrila i koliko je kralj Čarls bio oduševljen snajinom haljinom.

Kejt je istakla da je Hariju, Megan i Čarlsu mnogo značilo što je njen veo do katedrale imao izvezeno cveće koje je predstavljalo svaku od 53 zemlje Komonvelta.

 

- Megan se osećala kao da sa sobom nosi element svake od tih zemalja. Tako da njena nova uloga – i taj most do nove uloge — bila je uhvaćena u onome što je nosila. - ispričala je Kejt.

 

- Kralj Čarls je bio oduševljen haljinom i vezom , i pitao me o tome dok smo čekali u naosu - rekla je dizajnerka.

 

Podsetimo, kralj Čarls III je odveo Megan Markl do oltara zbog lošeg zdravlja njenog oca Tomasa Markla u to vreme.

 

Nekoliko dana pre venčanja Megan je potvrdila izveštaje da je njen otac bolestan i rekla da neće prisustvovati ceremoniji u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor i zatražila da mu se „da prostor koji mu je potreban da se fokusira na svoje zdravlje”.

 

BONUS VIDEO

 

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

 

 

 

makonda-tracker