KORENI

Može da priušti velelepne vile, ali to nije ono što želi: Šta je to što Novak Đoković NE MOŽE da kupi decenijama?

0

Za to parče zemlje ne pita za cenu, ali mu ne polazi za rukom da ga se dokopa

Novak jedno imanje u Crnoj Gori ne može da kupi već decenijama
Novak jedno imanje u Crnoj Gori ne može da kupi već decenijama foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u svom vlasništvu ima mnogobrojne velelepne nekretnine i ne žali novac da kupi ono što se njemu i njegovoj porodici dopada. 

 

Nedavno je sa svojom porodicom bio u Crnoj Gori gde je kupio prelepu kuću na moru, a već decenijama pokušava da kupi imanje koje je nekada pripadalo njegovim precima, piše Kurir.

 

Imanje se nalazi u Jasenovu Polju, i pripadalo je Novakovom pokojnom deda Vladu i Nole je želeo da ga obnovi. Navodno, porodica Đoković već više od decenije pokušava bezuspešno da povrati, odnosno otkupi od rođaka to parče zemlje, ali oni dugo nisu u kontaktu, pa sve to ide veoma teško. 

 

 

- Nole je i ove godine bio na imanju na kome se nalazi rodna kuća njegovog dede Vlada. Od te kuće u zaseoku Jasenovo polje danas su ostale samo zidine, skoro cela je urušena od starosti. Novak i njegova porodica hoće po svaku cenu da je obnove. O tome pričaju već više od 10 godina. Ipak je to njihova pradedovina i dedovina - rekao je dobro upućen izvor "Kurira", pa je dodao:

 

- Međutim, Đokovići imaju veliki problem s tim imanjem jer je ono davno pripalo nekim njihovim daljim rođacima. Sigurno ih ima desetak. Oni se sad nalaze ko zna gde svuda po belom svetu, neki su verovatno i umrli, pa su njihovi to dalje nasledili.

 

 

Iako može da kupi šta god poželi njemu je ovo veoma značajno.

 

- S njima niko nema godinama kontakt, a pričalo se da i oni sami među sobom ne mogu da se dogovore. Novak ne pita koliko bi to koštalo, samo da se ti rođaci nađu i da to nekako vrate ili da mu prodaju. Jedan od rođaka mu je pre nekoliko godina nudio deo svog porodičnog imanja koje se nalazi u neposrednoj blizini da tu napravi novu porodičnu kuću, ali on to ne želi - kaže izvor i dodaje:

 

- On ima cilj da na temeljima stare dedine kuće, zajedno s porodicom, izgradi novu. Želja mu je da je kompletno sredi i pokloni svom narodu i mestu odakle vuče korene.

 

I njegov otac je pokušavao da kupi isto imanje
I njegov otac je pokušavao da kupi isto imanje foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Navodno je Novak dobio ime po pradedi koji je živeo i radio u Čikagu početkom 20 veka, a vraćao se u Crnu Goru i učestvovao u ratovima. Takođe, Novak Đoković veoma liči i na brata svog pradede, a ovog leta je u Jasenovom Polju navodno priložio i crkvi 10 hiljada evra, prenosi "Kurir".

 

Bonus video:

 

Kako Novak Đoković provodi svoje slobodno vreme?

 

 

 

makonda-tracker