prošlo je 11 godina

Kako je Aleksandra Prijović izgledala na audiciji za "Zvezde Granda"? Bila je još jedan devojčurak, a onda je ZAPEVALA

2

Nakon što se simpatična tinejdžerka predstavila žiriju, niko nije mogao ni da zamisli kakva je karijera pred njom – a onda je "pustila glas"

Aleksandra Prijović jedna je od omiljenih domaćih pevačica
Aleksandra Prijović jedna je od omiljenih domaćih pevačicafoto: M.M./ATAImages

Aleksandra Prijović danas je jedna od najpopularnijih pevačica narodne muzike, a njeni rezultati u poslednje vreme pokazuju da može da stane rame uz rame s mnogim starijim koleginicama.


Iako iza sebe ima tek tri studijska albuma – "Testament" (2017), "Zvuk tišine" (2022) i "Devet života" (2023), kao i niz uspešnih singlova, a pred njom je vrlo bogata koncertna sezona.


Nakon što je zakazala nastupe u velikim arenama širom regiona, ona je obradovala obožavaoce u Srbiji vešću da će održati čak tri koncerta u Beogradskoj areni ove godine!

 

Zahvaljujući tome, ona je utvrdila svoje mesto među najvećim zvezdama na prostoru bivše Jugoslavije, a pre jedne decenije bila je samo još jedna talentovana devojka s velikim snovima.

 


Iako je nastupala još od 14. godine, kada joj je kompozitor Mića Nikolić smislio simpatično umetničko ime kog se u međuvremenu odrekla, široj javnosti je Aleksandra Prijović postala poznata 2012. godine, kada je učestvovala u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda", u sezoni 2012/13 godine.


Na audiciju je stigla u jednostavnoj beloj bluzici na kopčanje, nenašminkana i puštene kose, a svojim glasom je odmah pokazala da je pred njom velika budućnost. Izvela je pesmu "Moja zakletvo" Zorice Brunclik i odmah osvojila i publiku i strogi žiri.

 

1 / 5 Foto: Grand News Online, Youtube Printscreen


Aleksandra je tokom takmičenja dogurala daleko – u ukupnom plasmanu je zauzela četvrto mesto i dobila kao nagradu pesmu "Još večeras plakaću za tobom", a potom je s pobednikom te sezone Amarom Jašarspahićem snimila duet "Ma, pusti ponos".

 

Aleksandra Prijović pred kraj sezone 2012/13 šoua Zvezde Granda
Aleksandra Prijović pred kraj sezone 2012/13 šoua Zvezde Grandafoto: Zvezde Granda / Youtube Printscreen

Usledile su nove pesme, novi hitovi, a potom 2017. prvi muzički album.

 

 

BONUS VIDEO

Aleksandra Prijović: "Bolje mi je kod Kineza nego u Dioru"

 

 

makonda-tracker