ljupko

Ubrzo se odrekla tog nadimka: Znate li kako je Aleksandra Prijović želela da je zovu na početku karijere?

1

Dok je tek maštala o velikoj slavi, koncertima i hitovima, Aleksandra Prijović je koristila simpatično umetničko ime

Aleksandra Prijović na jednom događaju u Beogradu
Aleksandra Prijović na jednom događaju u Beogradufoto: Damir Dervišagić

Aleksandra Prijović jedna je od najpopularnijih mladih pevačica i učesnika muzičkog takmičenja "Zvezde Granda", a njeni noviji uspesi to potvrđuju.


Nakon što je zakazala koncerte u velikim arenama širom regiona, ona je obradovala obožavaoce u Srbiji vešću da će održati čak tri koncerta u Beogradskoj areni u septembru ove godine.


Time je ona utvrdila svoje mesto među najvećim zvezdama na prostoru bivše Jugoslavije, ali teško da je neko sumnjao u Aleksandru, koja je brojnim hitovima obeležila proteklih nekoliko godina.

 

Aleksandra Prijović, čije je ime u dokumentima nakon udaje za Filipa,  pastorka Lepe Brene i sina tenisera Slobodana Živojinovića, zapravo, Aleksandra Živojinović, postala je poznata domaćoj javnosti učešćem u šouu "Zvezde Granda", u sezoni 2012/13 godine.

 

Aleksandra Prijović tokom učešća u takmičenju 'Zvezde Granda' 2013. godine
Aleksandra Prijović tokom učešća u takmičenju "Zvezde Granda" 2013. godinefoto: Zvezde Granda / Youtube Printscreen

Ona je tada osvojila četvrto mesto i dobila kao nagradu pesmu "Još večeras plakaću za tobom", a potom je s pobednikom te sezone Amarom Jašarspahićem snimila duet "Ma, pusti ponos". Usledile su nove pesme, novi hitovi, a potom 2017. prvi album Aleksandre Prijović – "Testament", s kojim je "zapalila" region.


Aleksandra do danas ima tri studijska albuma i veliki broj popularnih singlova, a pojavila se i u seriji "Ubice mog oca".


Ipak, malo je poznato da se ona pevanjem bavila i pre učešća u "Zvezdama Granda". Aleksandra Prijović je prve pesme snimila već sa 14 godina, a jednom prilikom je u emisiji "Ami Dži šou" ispričala da se tada predstavljala umetničkim imenom – Ani.

 

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Taj nadimak mi je dao Mića Nikolić, koji mi je tada i uradio dve pesme kada sam imala 14 godina – ispričala je pevačica.


Međutim, ovaj pseudonim nije opstao, a pevačica je danas najpopularnija punim imenom, sa svojim devojačkim prezimenom, ili kao Prija.

 

 

BONUS VIDEO

Aleksandra Prijović: "Bolje mi je kod Kineza nego u Dioru"

 

 

makonda-tracker