iskren

"Time se bavim iz dana u dan..." Svi pričaju o licu Karlosa Alkaraza, a on ne krije s koliko složenim stanjem živi

0

Nakon što je španski teniser pobedio Novaka Đokovića, mnogi su na ružan način komentarisali njegovu kožu, ali sportista otvoreno priča o svom problemu i kako radi na njemu

Karlos Alkaraz ima kožno stanje koje pogađa veliki broj ljudi, pre svega mladih, širom sveta
Karlos Alkaraz ima kožno stanje koje pogađa veliki broj ljudi, pre svega mladih, širom svetafoto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Španski teniser Karlos Alkaraz (20), koji je nedavno osvojio teniski turnir Vimbldon savladavši našeg Novaka Đokovića u uzbudljivom finalu, jedna je od najvećih sportskih zvezda ove godine.


Mladi teniser je za kratko vreme uspeo da se probije do prve pozicije na ATP listi, pa važi za jednog od najvećih favorita na svim takmičenjima, a mnogi ga nazivaju jedinim koji ima šanse protiv Novaka.


Ovaj talentovani mladić iz Mursije oduševljava svojim stilom igre, koji mnoge podseća na Rožera Federera, a ni dame nisu imune na njegov šarm. On je učestvovao već u nekoliko reklamnih kampanja, između ostalog i za brend Calvin Klein, pozirao je i za Vogue, a on zrači samopouzdanjem.

Iako je u pitanju vrlo atraktivan mladi sportista, mnogi imaju i negativne komentare kada je u pitanju njegov izgled, pa se tako nakon njegove nedavne pobede na Vimbldonu pojavio komentar:


Bravo, dečko, a sad kod dermatologa.

Iako je u pitanju vrlo drska reakcija Novakovih navijača, očigledno je da popularni Karlitos ima probleme s kožom, a on ih se ne stidi – jer za to nema ni razloga – već je otvoreno pričao o njima i podstakao druge da ne budu zabrinuti zbog akni.

 

Kako je nedavno ispričao u videu koji je snimio za brend ISDIN, čiji je ambasador, on trenutno radi na rešavanju ovog čestog kožnog stanja.

 

Španski teniser Karlos Alkaraz
Španski teniser Karlos Alkarazfoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kako je pokazalo istraživanje objavljeno 2018č. u medicinskom listu Electronic Physician Journal, stanje Acne vulgaris pogađa oko 9,4 posto svetske populacije, najviše među adolescentima, a javlja se kod više od 90 odsto muškaraca i 80 procenata žena svih etničkih grupa. U pitanju je upalno stanje kože, koje nastaje usled prekomernog lučenja loja iz lojne žlezde i začepljenja kanala kroz koje se on normalno oslobađa.


Prema Alkarazovim rečima, on ozbiljno shvata svoj problem jer, kako kaže, "kako stariš, to može uzeti danak", pa je rešio da se preda rukama specijalista.

 

Dermatolog mu je, ističe, objasnio da on mora da bude posvećen nezi kože ako želi da se reši ovog stanja.

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

 

Objasnio mi je da je beskorisno ako to radiš samo dve nedelje. To je nešto čime moraš da se baviš iz dana u dan, i dugo – naglašava Alkaraz.


Kako je on istakao, jedna od njegovih najvećih tajni nege je upotreba kreme sa zaštitnim faktorom jer provodi mnogo vremena trenirajući na suncu.

 

 

makonda-tracker