"imao je jednu manu"

Ko je bio muž Melite Bihali? 17 godina su bili u braku, a mnoge velike uloge je odbila zbog njegove LJUBOMORE

0

Do kraja života žalila je samo za jednim.

Melita Bihali se nakon njega više nikad nije udala
Melita Bihali se nakon njega više nikad nije udalafoto: Nebojša Mandić

Glumica Melita Bihali preminula je u 89. godini, preneli su domaći mediji.

 

Da nas je napustila glumica koju je publika zapamtila po ulozi kućne pomoćnice u filmu "Maratonci trče počasni krug", potvrdio je njen kolega Milan Caci Mihailović.

 

Osim televizijske, Melita je imala 40-godišnju uspešnu pozorišnu karijeru i bila je stalni član pozorišta "Duško Radović".

 

O njenom privatnom životu je retko govorila, ali je jednom prilikom za domaće medije otrila nešto više o bivšem suprugu, čije je prezime zadržala do smrti.

- Bila sam prinuđena da odbijem mnoge velike uloge, jer je moj bivši muž bio veoma ljubomoran. U zenitu najveće slave dobio sam veliki broj ponuda, ali mi nije dozvolio da ih prihvatim, jer se plašio šta će se dogoditi na snimanju van Beograda. Tako da sam odbacila sve što nije zabeleženo u prestonici. Možda sam ja kriva, ali ne mogu da vratim vreme - ispričala je jednom prilikom glumica.

 

Iako se od njega razvela pre više od tri decenije, nikada se više nije udavala.

 

Melita se pre više od tri decenije razvela od svog supruga Ivana Bihalija, koji je sin poznatog pisca Pavla Bihalija.

- Ko se razveo, pa posle ponovo stupio u brak, nije zaslužio ni prvi put da se razvede. Nikada mi nije palo na pamet da se ponovo udam. Bila sam u braku 17 godina. Svoje najlepše godine sam provela kao udata žena. Moj muž je bio izuzetan intelektualac, sin Pavla Bihalija, čuvenog osnivača ‘Nolita’. Bio je načitan i imao je sve moguće lepe osobine, ali je imao i jednu manu. Mnogo je pio, nažalost. Zbog toga i nismo imali dece - ispričala je Melita i dodala:

 

- Nisam ja prekinula brak. Stalno sam zamišljala da mogu da mu pomognem. Živela sam u iluzijama. Dosadilo mi je više da idem po kafanama i gledam ga kako se ubija. Sedela sam kod kuće kad nisam imala predstavu ili probu. Jednostavno, nisam htela da mu izigravam dvorsku ludu u kafani, a on je našao drugu, koja je htela. Nema tu nikakve filozofije, to je život - iskreno je govorila glumica.

 

Kako je pričala, ljubav je pronašla i nakon razvoda, ali u drugim stvarima.


- Volela sam i posle njega. Nije ljubav samo prema partneru. Ja sam volela umetnost. Napisala sam knjigu, pisala za LUDUS, i tako. 'Malog Princa' sam adaptirala za dečji uzrast, ali sam promenila kraj, imala sam toliko hrabrosti da sam promenila Egziperija. Napisala sam na kraju da nije zmija ugrizla Malog Princa i on je umro, već sam stavila da je shvatio da ne želi da bude sam i pitao je sve da mu budu drugari - ispričala je Bihali.

 

Do kraja života je patila što nije imala dece. 

 

- Teško mi je što nemam dece, mislim da je to generalno svakome patnja ko je ostao sam. Pogotovo kada dođete u određene godine kada vam je potrebno da sa nekim komunicirate, popričate… da se izjadate. Ali, ja imam moja dva anđela koja obožavam i sa njima se družim, a to su moje komšije Dušan i Andrija. Oni su uvek tu uz mene kada god mi je nešto potrebno, i beskrajno sam im zahvalna na tome - ispričala je svojevremeno ona.

 

BONUS VIDEO

 

"RADILI SMO U PODRUMU U PANČEVU, ATMOSFERA JE BILA JEZIVA!" Glumica o svojoj ulozi u kultnom filmu "Maratonci trče počasni krug"

 

 

 

 

makonda-tracker