"zovem se budimir trajković..."

Preživeo INFARKTE, napustio glumu i nećete ga prepoznati: Ovako danas izgleda Budimir Trajković iz čuvenog filma

1

Ako ste se pitali gde je nestao Predrag Bolpačić iz filma "Ljubavni život Budimira Trajkovića", on se posvetio drugom poslu

čuveni budimir trajković iz istoimenog filma odustao je od glume brzo nakon uloge koja ga je proslavila
čuveni budimir trajković iz istoimenog filma odustao je od glume brzo nakon uloge koja ga je proslavilafoto: Youtube/printscreen

Malo ko nije čuo ili pogledao film "Ljubavni život Budimira Trajkovića" iz 1977. godine. U pitanju je klasik domaće kinematografije, koji su Jugosloveni obožavali, ali i današnje generacije ga rado gledaju i smeju se filmskim replikama.

 

U ovom ostvarenju Dejana Karaklajića, mladića koji pokušava da se snađe u novoj sredini i želi da se zaljubi odglumio je tada mladi Predrag Bolpačić, kome je glas "pozajmio" Irfan Mensur". Sigurno ste se nasmejali čuvenoj sceni u kojoj se u liftu predstavlja komšinici Mirjani, koju je odglumila Marina Nemet, rečenicom "Zovem se Budimir Trajković i stanujem na 22. spratu".

 

Predrag Bolpačić je imao 17 godina kada je odglumio Budu i to mu je bila prva filmska uloga. Tinejdžera koji je pomalo šeprtlja i pokušava da se zaljubi u vreme kad su njegovi vršnjaci već imali prve ljubavi odglumio je maestralno, mada profesori u gimnaziji koju je Bolpačić pohađao nisu imali razumevanja za njegove vannastavne aktivnosti, pa je morao, zbog propuštenog gradiva, da ponavlja jedan razred.

 

— Profesor matematike me je izveo pred tablu i stvarno sam znao, samo sam se malo zbunio na kraju. Viknuo je na mene da ništa ne znam: „Samo ti idi i snimaj filmove. Evo tebi, lepo, jedan“ — ispričao je Predrag u svom prvom intervjuu posle snimanja filma.

 

1 / 6 Foto: Youtube Printscreen

 

Nakon ove uloge, pojavio se samo u još jednom filmu, ostvarenju "Nije nego" iz 1987. Posle toga je zauvek napustio glumu, a upisao je Saobraćajni fakultet.

 

O svojim kolegama sa seta govorio je sve najbolje, a kako su njegove filmske roditelje igrali Milena Dravić i Ljubiša Samardžić, govorio je da su mu "mnogo pomagali".

 

Ipak, kada je odustao od glume, o njegovom životu malo se znalo.

 

On danas ima 63 godine, a o njemu se pisalo da je preživeo čak tri infarkta. Iz dva braka ima dvojicu sinova, Stefana i Aleksu, a na društvenim mrežama postoji samo jedna njegova fotografija.

 

 

Bonus video

Glumac odgonetnuo kako se prave intimne scene u filmovima:


 

makonda-tracker