tužna sudbina

"20 godina zamišljam kako bi to dete izgledalo danas": Bolna životna ispovest poznate voditeljke slama srca

0

Godinama je patila, jer nije mogla da ostvari svoj najveći san - da postane majka

Bolna ispovest bivše žene Džordža Klunija
Bolna ispovest bivše žene Džordža Klunija foto: Instagram / lisa_snowdon

Bivšoj manekenki i televizijskoj voditeljki Lizi Snovdon bilo je teško da se pomiri sa tim da nikada neće ostvariti svoj životni san - da ima decu. Osim što je veoma uspešna u poslu koji radi, mnogi su je upamtili i kao ženu koja je osvojila srce velikog zavodnika Džordža Klunija.

 

Osim ovog bola, Lisa je godinama razmišljala o tome da je to usledilo kao "kazna" za ono što je uradila kao devojka. Ona je imala abortus u kasnim dvadesetim, trudnoću za koju sada veruje da je mogla biti njena jedina šansa da postane majka.

 

Koliko se osećala krivom govori samo činjenica da je provela je poslednjih 20 i više godina zamišljajući tu bebu kao dete, tinejdžerku i sada mladu odraslu osobu. Posle izvesnog vremena osvestila je to koliko bi se njen život drugačije odvijao da je nastavila sa trudnoćom.

 

 

- Pomislila bih, "da li je to bila moja šansa i nestala je? Da li je ovo moja kazna? Možda ne zaslužujem da budem majka jer sam to uradila" - kaže Lisa, lepotica koja je život posvetila televiziji i šoubiznisu. 

 

Ona je otvoreno u javnosti govorila o tome kako se oseća sada i šta je to za čin najviše žali.

 

- Ostajem pri tvrdnji da je taj raskid bio ispravna odluka jer sam oduvek mislila da ako ću imati porodicu, želim partnera koji me podržava — koji me voli, koji je tu — a ja sam bila sa čovekom koji nije bio pravi čovek za mene. Izneverio bi me, sigurno, znam to, on čak nije bio ni na prvom pregledu kod doktora samnom - ispričala je ona, pa je dodala:

 

- Da sam imala bebu, bila bih povezana sa tim čovekom do kraja života. Ali s vremena na vreme pomislim 'Bože, on ili ona bi sada imali ove ili one godine'. Nikada ne zaboravljam to.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Snowdon (@lisa_snowdon)

 

Iako je njeno lečenje od steriliteta bilo veoma stresno i teško to nije bio jedini izazov koji je ona morala da savlada. Njeni roditelji su se razdvojili kada je ona imala 16 godina — njene sestre, koje su tada imale 13 i šest godina, a majka je napustila porodičnu kuću u Velvin Garden Sitiju.

 

- Rastanak roditelja nikada nije lak, bez obzira ko odlazi, a u našem slučaju to je bila majka. U početku sam mislila da je odluka koju je donela moja mama sebična i hladna, i krivila sam je – nisam razumela - kaže Lisa. 

 

Liza sada ima dobar odnos sa oba roditelja i mnogo više oprašta, verujući da je veliki razlog zašto njihov brak nije potrajao to što su bili tako mladi, 17 i 18, kada se ona rodila.

 

 

Ona je, kaže, oduvek bila negovateljica u porodici, brinući se i o svojoj braći i sestrama i o mami i tati, i provela je svoju mladost živeći u ubeđenju da će jednog dana postati majka.

 

Međutim, tokom njenih 30-ih, niko od muškaraca sa kojima je izlazila nije joj se činio kao neko ko bi mogao biti otac njenoj deci. Kada je sa 41 godinom ostala trudna bila je šokirana, ali presrećna. Ipak, i taj muškarac nije bio ono što je ona želela, ni kraj njega nije videla svoju budućnost. 

 

Uprkos tome Liza je odlučila da zadrži bebu, očekujući da će je odgajati kao samohrana majka.

 

- Ovog puta, iako veza nije bila savršena, videla sam to kao znak iz univerzuma – možda od Boga – da mi je oprošteno i da ću konačno imati bebu. Htela sam da budem mama -  kaže Lisa, pa dodaje:

 

- Nisam religiozna, ali bilo je teško ne osećati se blagoslovenim u tom trenutku, s obzirom na izglede da prirodnim putem ostanem trudna.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Snowdon (@lisa_snowdon)

 

Liza je nastavila da radi i kao trudnica, a onda je tokom jedne radio emisije počela da krvari.

 

- Odjurila sam u kupatilo, puna panike kada sam videla svu tu krv. Nisam znala šta da radim. Tek smo izašli u etar i znala sam da moram da nastavim da radim - kaže ona prisećajući se tog užasnog dana kada bi izlazak, usred emisije, privukao pažnju ne samo njenih kolega, već i publike koja sluša. 

 

Nastavila je da vodi emisiju, a u njoj je rastao strah. Molila se samo da sve bude u redu s njenom bebom. Čim je emisija bila gotova odjurila je u bolnicu i najgori strahovi su se potvrdili — snimak je pokazalo da je srce prestalo da kuca. Beba  je umrla.

 

- Reći da sam bila razorena je ništa. Srce mi se slomilo, bila sam neutešna - rekla je Liza.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Snowdon (@lisa_snowdon)


Liza — koja je ranije istraživala ideju o zamrzavanju jajnih ćelija, ali joj je rečeno da su „lošeg kvaliteta“ — videla je trudnoću kao „čudo“, dokaz da joj je „suđeno da bude mama“ i sada je iznenada bila primorana da se suoči sa sumorna stvarnost da je malo verovatno da će se to ikada dogoditi.

 

Tada se u njen život vratio Džordž, s kojim je ranije bila u vezi. 

On joj je bio melem na ranu. Ranije bi ga možda odbacila, ali sada joj je i te kako prijao. Nakon što su proveli 10 godina u vezi, Liza je i dalje bila oduševljena Džordžom. 

 

Kako je imala 42 godine kada su ponovo pokrenuli svoju romansu, Liza mu je rekla, nekoliko nedelja od njihovog prvog sastanka, da, ako žele da imaju bebu, moraju odmah da počnu da istražuju sve puteve.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Snowdon (@lisa_snowdon)


- Slušaj, samo želim da budem sa tobom. Ako smo samo ti i ja, biću najsrećniji čovek na svetu - rekao joj je. Bila je presrećna.

 

Trudnoću su prepustili majci prirodi, iako su joj šanse, u pogledu plodnosti, bile male, nadala se da bi činjenica da izgleda mlado i da je u dobroj fizičkoj formi mogla značiti da bi mogla da 'prevari sistem'.

 

Međutim, u roku od godinu dana od obnavljanja njihove veze, Liza je ušla u "pakao" onoga što sada zna da je perimenopauza, zbog čega se osećala ljutom i iscrpljenom. Njen libido je bio desetkovan. Ona veruje da su preživeli te godine samo zahvaljujući Džordžovoj opuštenosti i podršci.

 

- Moje ponašanje je bilo neuobičajeno — ljuto i gadno — i ova crvena magla bi se spustila. Džordž je svaki put trpeo moj bes, posebno kada sam bila mračno raspoložena. Moji ispadi bi dolazili iz vedra neba, potpuno nepredvidivi, za mene i za njega. Okidači bi bili toliko beznačajni da ne mogu ni da se setim šta su bili. Posle događaja osećala bih najstrašniju krivicu, koja bi ostala u meni danima - priseća se Liza. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Snowdon (@lisa_snowdon)

 

Ipak, on je bio pozitivan i ponašao bi se kao da se ništa nije desilo. 

 

Podstaknuta Džordžom, Liza je zakazala pregled kod svog lekara opšte prakse koji je, nakon što je prekinula jecanje u njegovoj operaciji, prepisao antidepresive koje je pila šest meseci.

 

Nakon toga je postala mnogo drugačija.  Počela je da živi zdravim životom, leže u krevetu do 21:00 i ustaje u 5:00 svakog radnog dana, tako da ona i Džordž mogu da treniraju u teretani pre posla.

 

Liza je veoma uspešna voditeljka emisije "This Morning" na ITV-u, a radi i sa brendovima i dobrotvornim organizacijama i opisuje sebe kao uticajnu osobu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Snowdon (@lisa_snowdon)

 

Ona ima 450.000 pratilaca na Instagramu gde deli video zapise sa vežbanja i tutorijale za šminkanje, kao i sesije „nedeljne nege o sebi“ na kojima prenosi savete za poboljšanje tela i uma.

 

Napisala je i knjigu Just Getting Started, iskren prikaz njenog dosadašnjeg života, tako da je naslovljena da odražava njeno olakšanje u prelasku u ovu novu, manje turbulentnu fazu nakon menopauze.

 

Lisa planira da nastavi sa podizanjem svesti o izazovima sa kojima se suočavaju žene u srednjim godinama i nada se da će snimiti dokumentarnu seriju o menopauzi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Snowdon (@lisa_snowdon)

 

Liza i Džordž su vereni sedam godina, ali ne planiraju da se venčaju, delom zato što ona, iako neobično za ženu koja je veliki deo svog odraslog života živela u centru pažnje, ne uživa u pomisli da je u centru pažnje. 

 

- Nikada nisam imala želju da hodam niz prolaz, u stvari, od pomisli na to mi se prsti na nogama uvijaju. Znam da deluje neromantično, ali brak deluje veoma staromodno - kaže ona.

 

Pokazujući na veliki dijamant na svom prstenjaku, ona dodaje:

 

- To je moja najveća obaveza, ne treba mi sertifikat. 

 

 

 

 

makonda-tracker