spremna je!

Mogli ste da prođete pored nje i NE PREPOZNATE JE: Pevačica koju smo obožavali pre 17 godina vraća se POTPUNO DRUGAČIJA

0

U prvoj deceniji dve hiljaditih imala je veliki broj svetskih hitova i toliko radila da je doživela nervni slom na bini, a njenoj odluci da odmori od slave doprineo je i skandal u koji je bio upleten Moamer el Gadafi

Neli Furtado u spotu za pesmu Say It Right (2006)
Neli Furtado u spotu za pesmu Say It Right (2006)foto: Nelly Furtado/Youtube printscreen

Kanadska pevačica portugalskog porekla Neli Furtado (44) obeležila je početak dvehiljaditih brojnim hitovima koje i danas često čujemo, pre svega tokom saradnje s producentom Timbalendom.


Samo neke od pesama koje su obeležile njenu karijeru su Say It Right i Maneater i I'm Like a Bird, a u periodu od 2000. do 2009. snimila je četiri albuma, posle čega je s većom pauzom objavila još dva.


Osvojila je veliki broj priznanja, između ostalih i Gremi, ali se pre izvesnog vremena povukla sa scene nakon što je otkriveno da je za honorar od milion dolara pevala na zabavi bivšeg libijskog vođe Moamera el Gadafija. Tada je obećala da će donirati ovaj novac u humanitarne svrhe i nastavila da nastupa, ali sve ređe i manje zapaženo, a njeni kasniji albumi nisu postigli toliko uspeha kao oni s početka karijere.

 

U prvim godinama svojih muzičkih početaka dobila je ćerku s tadašnjim dečkom Džasperom Gahunijom, a pre dve godine je na Instagramu otkrila da ima još dvoje dece, da bi potom za Vogue rekla da je majka još jedne devojčice i dečaka.

 


U međuvremenu je češće privlačila pažnju svojim privatnim životom, jer je otvoreno pričala o tome da je biseksualka, o svojoj dijagnozi ADHD-a, kupovinom skupocenih nekretnina, kuburila je s kilogramima...


Kako je priznala, na njenu odluku o povlačenju uticala je i borba za mentalno zdravlje.


Imala sam nervni slom na sceni – rekla je jednom prilikom za Daily Mail. – Bila sam na turneji Loose, a moja ćerka je bila sa mnom. Bila sam i mama i pevačica na putu. Bila sam premorena. Onda sam jedne noći stala na binu i shvatila koliko sam pod stresom. Na kraju sam preplakala prve dve pesme. Odmah sam napravila pauzu od muzike i otišla kući. Shvatila sam da je to što mi treba boravak kod kuće sa celom mojom porodicom.

 


Za to vreme, Neli smo viđali retko, a sada je najavila veliki povratak!


Nakon što je nedavno iznenadila publiku pojavivši se na bini s australijskim producentom Domom Dolom na festivalu Lolapaluza u Čikagu, Neli Furtado viđena je i ispred jednog muzičkog studija u Los Anđelesu. Iako se inače trudi da se kloni javnosti, pevačica je sada pozirala paparacima, a spekuliše se da uskoro stiže i njen novi album, prvi od 2017. godine.

 

Neli Furtado ispred studija u Los Anđelesu
Neli Furtado ispred studija u Los Anđelesufoto: RW / imago stock&people / Profimedia

 

BONUS VIDEO Top 10 estetskih transformacija na domaćoj sceni!

 

makonda-tracker