danas je zadovoljna

"Ja sam stara i debela..." VATRENA LEPOTICA iz 80-ih se povukla, a usledili su razvodi, bolest i – važno saznanje o sebi

0

Nekadašnji sinonim za američku i holivudsku lepotu danas ne liči na staru sebe, ali je srećna žena spremna da pobedi svaku nedaću

foto: PARAMOUNT PICTURES / Entertainment Pictures / Profimedia
foto: PARAMOUNT PICTURES / Entertainment Pictures / Profimedia

Prošle godine, konačno je svetlo dana ugledao željno iščekivani nastavak filma Top Gun, a mnogi su se razočarali kada su shvatili da u njemu neće videti lepoticu koja je obeležila kultno ostvarenje.


U filmu Top Gun: Maverick Tom Kruz nam se vratio jednako šarmantan (i jednako u formi) kao osamdesetih, ali na platnu nije bilo američke glumice Keli Megilis.


Plavokosa lepotica na sceni je od sredine osamdesetih, kada je počela karijeru u televizijskim serijama i u pozorištu, koje je i danas njena velika ljubav.

 

Tom Kruz i Keli Megilis u filmu Top Gun (1986)
Tom Kruz i Keli Megilis u filmu Top Gun (1986)foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Međutim, uskoro se otisnula u Holivud, a već prvom filmskom ulogom – u filmu Reuben, Reuben – privukla pažnju publike i kritike i bila nominovana za Zlatni globus i nagradu BAFTA.


Naredna Kelina uloga bila je ona po kojoj je i danas najviše ljudi, kao Čarli u filmu Top Gun iz 1986. Zatim je usledio niz rola u brojnim ostvarenjima, a posebno se istakla u filmovima The Babe, Winter People, North i At First Sight.


Proteklih godina, međutim, ova velika filmska zvezda iz ranijih decenija nije tako često pred kamerama. Uglavnom se pojavljuje u epizodnim ulogama u TV serijama, a poslednji put smo je gledali u "Prljavom Džonu" 2020. godine.

 


Danas Keli ima 65 godina, a i paparaci je retko sreću u javnosti. Ukoliko je i sretnu, mnogi je ne prepoznaju jer više ne liči na onu plavokosu i dugonogu lepoticu koju smo znali.

 

Najverovatnije je surov i površan odnos filmske industrije prema ženama krivac za to što Keli nismo gledali u filmu Top Gun: Maverick ona se više ne uklapa u holiuvdski standard lepote. Kako je istakla jednom prilikom, ona nije odbila da se pojavi u nastavku, već je nisu ni zvali.


Ja sam stara i debela, izgledam u skladu sa svojim godinama i to ne zanima scenu. Ipak... Radije bih se osećala potpuno bezbedno u sopstvenoj koži i zbog toga ko sam i šta u svojim godinama nego da pridajem važnost drugim stvarima – istakla je tada Keli Megilis.

 

Glumica Keli Megilis danas
Glumica Keli Megilis danasfoto: Christopher Oquendo / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Glumica, inače, vodi i svoju bitku za zdravlje, budući da joj je pre osam godina dijagnostikovan nedostatak alfa-1 antitripsina, urođeno stanje koje povećava rizik za oboljenja pluća i jetre.

 

Glumica je, inače, 2016. godine doživela pravu dramu kada je nepoznata žena i progoniteljka ušla u njenu kuću, nakon čega je Keli dobila dozvolu za nošenje vatrenog oružja.


Njoj nije bilo lako ni na emotivnom planu, gde je doživela dva razvoda, a poslednji 2002. godine, kada se rastala od Freda Tilmana, oca njenih ćerki Kelsi i Sonore.

 


Sedam godina nakon ovog rastanka, Keli se u intervjuu za SheWired deklarisala kao gej, a od 2010. godine je u vanbračnoj zajednici sa izvesnom Melani Lajs, s kojom živi u Severnoj Karolini.
 

 

makonda-tracker