nije štedela reči

2 dana je smišljala – OVO?! Pevačica optužena za STRAVIČNO ZLOSTAVLJANJE plesačica se konačno oglasila

0

Nakon što se pojavio niz neverovatnih i uznemirujućih optužbi na njen račun, muzička senzacija odlučila je da se obrati javnosti

Lizo na dodeli Gremija
Lizo na dodeli Gremijafoto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Američka pevačica Lizo, koju su tri plesačice s kojima je nekada sarađivala tužile zbog maltretiranja i seksualnog uznemiravanja, konačno je progovorila.


Posle dva dana potpune tišine o stravičnim navodima Arijane Dejvid, Kristal Vilijams i Noel Rodrigez, pevačica i muzičarka čije je pravo ime Melisa Vivijen Džeferson, obratila se javnosti kako bi – sve negirala.


Višestruka dobitnica Gremija napisala je u saopštenju da je razočarana i da joj je bilo vrlo teško ovih dana.


Ovih poslednjih nekoliko dana bilo je strašno i u velikoj meri razočaravajuće – počela je Lizo.

 

Moja radna etika, moral i poštovanje su dovedeni u pitanje. Moj lik je kritikovan. Obično odlučim da ne odgovaram na lažne optužbe, ali ove su neverovatne koliko i zvuče i suviše nečuvene da bi bile ignorisane – istakla je pevačica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)


Lizo je naglasila da su žene koje je optužuju i same priznale da se nisu ponašale primereno i da ona kao vredan radnik nekad mora da donosi teške odluke.


Ove senzacionalne priče dolaze od mojih bivših zaposlenih, koji su već priznali da im je rečeno da njihovo ponašanje na turneji nije bilo ni primereno ni profesionalno – istakla je. – Kao umetnica, uvek sam bila vrlo strastvena u svemu što radim. Svoju muziku i nastupe shvatam ozbiljno jer želim da dam najbolje od sebe za umetnost koja predstavlja moje fanove i mene.


Sa strašću dolazi i naporan rad i visoki standardi. Ponekad moram da donosim teške odluke, ali mi nikada nije namera da se bilo ko oseća neprijatno ili necenjeno kao važan član tima – napisala je Lizo.


Ona je objasnila da ne želi da izigrava žrtvu, ali da "zna da nije negativka kakvom su je ljudi predstavili".

 

Lizo na dodeli MTV VMA nagrada
Lizo na dodeli MTV VMA nagradafoto: Jackie Brown / SplashNews.com / Splash / Profimedia

– Veoma sam otvorena sa svojom seksualnošću i izražavanjem, ali ne mogu da prihvatim ili da dozvolim ljudima da iskoriste tu otvorenost da me predstave kao nešto što nisam. Ne postoj ništa što shvatam ozbiljnije od poštovanja koje zaslužujemo u svetu kao žene. Znam kako je biti posramljivan svakog dana i apsolutno nikad ne bih kritikovala ili otpustila zaposlenog zbog težine – osvrnula se Lizo na optužbe za seksualno uznemiravanje i posramljivanje plesačica zbog težine.


Ona je dodala i da je povređena, ali neće dopustiti da sve dobro što je uradila bude zasenjeno ovim skandalom, a na samom kraju se zahvalila svima koji su joj pružili podršku.

 

Tri njene bivše plesačice odlučile su za tuže R'n'B senzaciju zbog navodnog maltretmana koji su trpele dok su sarađivale s njom, a u tužbi se navodi niz strašnih tvrdnji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)


Plesačice Arijana Dejvid i Kristal Vilijams su na kraju svega otpušene, dok je Noel Rodrigez dala otkaz jer više nije mogla da trpi zlostavljanje.

 

Prema njihovim rečima, pevačica ih je tokom boravka u Amsterdamu odvela u noćni klub u čuvenoj Ulici crvenih fenjera, gde ih je terala da dodiruju nage plesačice, da hvataju dildo i jedu banane iz njihovih polnih organa, posramljivala jer imaju višak kilograma, a to su samo neke od optužbi.

 

Navode se i 12-časovne audicije, umalo fizički nasrtaj Lizo na jednu od plesačica, ponižavanje...

 

One su istakle i da ih je pevačica vređala zbog viška kilograma, a u sve je upletena i njena glavna koreografkinja Šrilin Kvingli, koja je takođe navedena u tužbi jer je grdila one koje su imale odnose pre braka i pričala s njima o seksualnim fantazijama.

 

Lizo na dodeli Gremija
Lizo na dodeli Gremijafoto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Arijana Dejvis, jedna od plesačica koje su podnele tužbu, istakla je sada za TMZ da je, nakon što se ona ugojila, Lizo održala sastanak isključivo tim povodom. Na njemu je rekla da "plesačice dobijaju otkaz ako se ugoje", a potom se Arijani dogodilo baš to.

 

 

BONUS VIDEO Gojaznost dece u porastu u Srbiji

 

makonda-tracker