lascivne radnje

Popularna pevačica optužena za seksualno uznemiravanje: Plesačice iznele niz skandaloznih tvrdnji na račun zvezde

0

Ismevanje zbog telesne težine, primoravanje na razne lascivne radnje.

Pevačica Lizo se suočava sa teškim optužbama.
Pevačica Lizo se suočava sa teškim optužbama.foto: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Tri bivše plesačice podnele su tužbu protiv pevačice Lizo, jer ih je navodno podvrgavala sramotnom ponašanju i seksualno uznemiravala pevačice i vršila pritisak da učestvuje u uznemirujućim seksualnim emisijama.

 

Arijana Dejvis i Kristal Vilijams tvrde u tužbi podnetoj u utorak da su na kraju otpuštene, dok je treća devojka Noel Rodrigez dala otkaz zbog Lizinog "zapanjujućeg" ponašanja.

 

Kako se navodi u tužbi, dok su bile na koncertnom putovanju sa umetnicom nagrađenom Gremi nagradom u Amsterdamu u februaru 2023. godine, plesačice tvrde da ih je LIzo zvala u noćni izlazak u grad, koji se završio u četvrti Crvenih fenjera.

- Stvari su brzo izmakle kontroli. Lizo je počela da poziva članove ekipe da naizmenično dodiruju striptizete, hvataju dildoe iz vagine izvođača i jedu banane koje vire iz njihovih vagina - piše u tužbi. 

 

Takođe se tvrdi da je Lizo navodno pritiskala i podstizala Dejvisovu da dodirne grudi jedne striptizete. 

 

Tužitelji tvrde da ih je, samo mesec dana kasnije, Lizo još jednom prevarila da prisustvuju golišavoj emisiji.

 

Navodi se još da je Lizo posramljivala Arijanu zbog njene prevelike telesne težine.

Plesačice takođe tvrde da je šefica Lizinog plesnog tima Šarlin Kvigli grdila druge plesačice zbog upuštanja u seks pre braka i raspravljala o nevinosti jedne plesačice na društvenim mrežama. 

 

- Zapanjujuća priroda načina na koji su Lizzo i njen menadžerski tim tretirali svoje izvođače čini se da je u suprotnosti sa svime za šta se Lizzo javno zalaže, dok privatno ona sramoti svoje plesače i ponižava ih na načine koji su… apsolutno demorališući-  advokat tužiteljki, Ron Zambrano, navodi se u saopštenju.


Žalbe za sve štete uključuju: neprijateljsko radno okruženje, seksualno uznemiravanje, versko uznemiravanje, rasno uznemiravanje, diskriminaciju u pogledu invaliditeta i neuspeh da se spreči ili otkloni uznemiravanje.

 

Lizo je posebno optužena za diskriminaciju u pogledu invaliditeta, stvaranje neprijateljskog radnog okruženja, seksualno uznemiravanje i neuspeh u zaustavljanju navedenih problema.

 

 

BONUS VIDEO

 

Seksualno uznemiravanje: Ono što je za jednog uvredljivo za drugog ne mora biti

 

 

 

makonda-tracker