neverovatan život

Delovala je NAJSREĆNIJE NA SVETU – pa skočila s 29. sprata: Potresna priča lepotice koja je BOLNU TAJNU krila od svih

0

Čak ni njeni najbliži nisu znali kakav bol je u sebi nosila devojka koja je naizgled uvek stizala i mogla sve, nasmejana i puna snage i volje za životom

Čelsi Krist je do samog kraja krila sa čime živi
Čelsi Krist je do samog kraja krila sa čime živifoto: MUO / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poslednjih dana januara američku javnost šokirala je vest da je nekadašnja Mis Sjedinjenih Američkih Država pronađena bez znakova života.


Čelsi Krist, koja je 2019. godine ponela titulu najlepše Amerikanke, stradala je na strašan način, padom s 29. sprata zgrade na Menhetnu, a portali su ubrzo preneli da njena smrt nije bila nesrećan slučaj.


Kako su kasnije pokazali obdukcioni nalazi i istraga, Čelsi Krist je oduzela sebi život.

 

  • Ko je bila Čelsi Krist?


Rođena je u Džeksonu, gradiću u Mičigenu koji broji tek nešto više od 30.000 stanovnika, u mešovitoj porodici. Njena majka je Afroamerikanka, dok je otac poljskog porekla, a Čelsi je odrastala u velikoj porodici, sa četvoricom braće i sestrom.

 


Njena majka Ajpril Simpkins i sama je bila ne samo lepotica nego i učesnica takmičenja za mis, a dok je Čelsi bila dete njena mama je ponela titulu Mrs. North Carolina.

 

  • Biografija kakva se retko viđa


Školovala se u Severnoj Karolini, gde su se u međuvremenu preselili, a potom nastavila školovanje i uvek je smatrana devojkom za primer. Završila je Univerzitet Južne Karoline i stekla diplomu u oblasti marketinga i upravljanja ljudskim resursima i bila članica brojnih udruženja.

 

Čelsi tu nije stala – potom je završila i doktorat na Pravnoj školi Univerziteta Vejk Forest, kao i master u polju poslovne administracije.


Nakon što je stekla licencu da se bavi pravom i u Severnoj i u Južnoj Karolini, Čelsi je počela da radi kao advokatica, a pro bono je branila klijente koji su optuženi za manje prekršaje u vezi s drogom. Bila je, međutim, i deo tima ugledne advokatice Britani K. Barnet, koja radi na oslobađanju osuđenih na doživotnu kaznu zatvora.

 


Dok se obrazovala i gradila vrlo uspešnu karijeru, Čelsi je vodila modni blog White Collar Glam, u kom je savetovala žene kako da se obuku za posao u kancelariji.


Takođe, sve vreme je učestvovala i na takmičenjima za mis, a nakon što je 2019. godine, posle nekoliko odličnih plasmana, postala Mis Severne Karoline, iste godine je dobila i titulu Mis Sjedinjenih Američkih Država, nakon čega se takmičila za Mis Univerzuma.


Na svim takmičenjima na kojima je učestvovala opisivala je sebe kao "čudnu klinku" i podsećala da nije uvek bila standarna lepotica, da je bila ismevana zbog spojenih obrva i da smatra da pripada prvoj generaciji žena koje su istinski osnažene.

 


Stojim ovde, u Nevadi, saveznoj državi koja ima prvo žensko zakonodavno telo u zemlji. Moja generacija je prva koja ima taj način razmišljanja okrenut prema budućnosti, koji podrazumeva inkluzivnost, raznolikost, snagu i osnažene žene. Radujem se daljem napretku moje generacije – rekla je jednom prilikom Čelsi.

 

Iste godine kada je postala Mis, ona je počela da radi i na televiziji, gde je uspešno intervjuisala više uticajnih ličnosti u svojoj emisiji Extra, a čak je nominovana za Emija, dve godine zaredom.

 


Koliko je poznato, pred kraj života, nije bila u ljubavnoj vezi.

 

  • Teško stanje otkriveno tek nakon smrti


Za javnost, manekenka, novinarka i pravnica uvek je bila nasmejana, optimistična, pozitivna, zbog čega je svet ostao bez reči kada je 2022. objavljena vest o njenoj smrti.


Mediji su preneli da je 30. januara Čelsi Krist skočila u smrt sa 29. sprata zgrade The Orion, 60-spratnice na Menhetnu u kojoj je živela. Imala je samo 30 godina.


Čelsi je ostavila oproštajnu poruku, u kojoj je navodno napisala samo da sve što poseduje ostavlja svojoj majci, a nekoliko sati pre nego što je s 29. sprata skočila u smrt podelila je svoju fotografiju na Instagramu i poručila:


Neka vam ovaj dan donese spokoj i mir.

 


Kako je njena majka Ejpril istakla, njena ćerka je dugo patila od visokofunkcionalne depresije.


– Iako je možda teško poverovati, istina je. Čelsi je vodila i privatni i javni život. U svom privatnom životu, ona se borila protiv visokofunkcionalne depresije, koju je krila od svih – uključujući i mene, s kojom je bila najbliža – do malo pred smrt – rekla je Čelsina majka u saopštenju koje je izdala.


Premda je njen život bio kratak, bio je ispunjen prelepim uspomenama – naglasila je Ejpril. – Nedostaje nam njen smeh, njene mudre reči, njen smisao za humor i, iznad svega, njeni zagrljaji. Nedostaje nam sve to, nedostaje nam sve od nje. Ona je bila vitalni deo naše porodice, što sve čini još strašnijim.

 

* Ukoliko pomišljate na samoubistvo ili sumnjate da na njega pomišlja neko vama blizak, možete pozvati Nacionalnu SOS liniju za prevenciju suicida.

* Razgovori nisu ograničeni, a linija radi neprekidno – 24 časa, sedam dana nedeljno.

* Broj kol-centra je 011/7777-000

 

BONUS VIDEO Depresija je opasnija nego što mislite

 

makonda-tracker