pobedila je

Došla je do ivice na 26. spratu, umorna od bola: Potresna ispovest Jelene Dokić o tome kako je umalo oduzela sebi život

1

Slavna australijska teniserka srpskog porekla podelila je emotivnu ispovest o tome koliko joj je bilo teško u nekim trenucima

foto: Instagram
foto: Instagram

Teniserka Jelena Dokić nikada nije krila probleme s kojima se suočavala — otvoreno je pričala o svojoj borbi s mentalnim problemima, viškom kilograma, zdravstvenim tegovama...


Čuvenu sportistkinju život nije mazio, a protekle godine su joj posebno teško pale.


Kako je sada priznala na Instagramu, u najtežim trenucima je pomišljala da oduzme sebi život.

 

Htela sam da skočim sa 26. sprata i sebi odiuzmem život. Nikada neću zaboraviti taj dan. Sve je mutno. Sve je mračno. Bez tona, bez slike, ništa mi nema smisla.... samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci je bilo teško. Stalno sam plakala, svuda i uvek. Na poslu sam se skrivala u kupatilo da obrišem suze kako me niko ne bi video, do neprestanog plakanja kući u moja četiri zida. Bilo je nepodnošljivo. Konstantna osećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio razlomljen. rasturen — počela je Jelena svoju ispovest.


Ona je, inače, nedavno raskinula s dugogodišnjim partnerom Tinom Bikićem. Kako je priznala, pomišljala je da ona nije vredna ljubavi.

 

1 / 5 Foto: printscreen/instagram


Krivim sebe, ne mislim da sam vredna ljubavi i uplašena sam. Takođe znam da imam još toliko stvari na kojima moram da budem zahvalna, a onda počinjem da mrzim sebe jer se osećam kao da nisam dovoljno zahvalna za sve i samo želim sve da okončam. Takav začarani krug je u mojoj glavi. Rezultat toga je: skoro da sam skočila sa balkona na 26. spratu i to se desilo 28. aprila. Nikada neću zaboraviti taj dan, samo sam želela da bol i patnja prestanu — napisala je Jelena.

 

Teniserka je istakla da je došla do ivice balkona i da ni sama ne zna kako je uspela da se odupre.

 

Jelena Dokić
foto: Profimedia

Dobila sam stručnu pomoć koja mi je spasila život. Ovo nije lako da se napiše, ali sam uvek bila otvorena, iskrena i ranjiva i duboko verujem u moć deljenja priča sa drugima. One mogu da nam pomognu da prebrodimo stvari i da pomognemo jedni drugima, Pišem ovo jer znam da nisam jedina koja se bori. Samo znaj da nisi sam. Neću da kažem da mi sada ide odlično, ali sam definitivno na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih i ponekad napravim korak napred pa nazad, ali borim se i verujem da mogu proći kroz ovo — istakla je teniserka.


Ona danas ističe da smatra da je u redu da oseća sve što oseća i da prihvata da ponekad mora da bude tužna, a bori se da nastavi hrabro.


Nemojte da se stidite onoga što osećate. U redu je da se tako osećate i da znate da iz tog osećanja možete da se vratite. Moguće je, samo nastavite da verujete. Ja ću se vratiti jača nego ikada — naglasila je Jelena.

 

 


 

makonda-tracker