majka nije dočekala odgovor

40 godina MISTERIJE, POTRAGE I NADE: Lepotica iz kultnog filma je osvojila 280 od 300 izbora za mis, pa NESTALA ZAUVEK

0

Prošle su četiri decenije, a još uvek niko ne može da objasni šta se dogodilo mladoj manekenki i glumici koja je obećavala

Tami Lin Lepert imala je svet na dlanu nakon što se pojavila u filmu Scarface
Tami Lin Lepert imala je svet na dlanu nakon što se pojavila u filmu Scarfacefoto: Movieclips, Youtube Printscreen

Mlada i prelepa Tami Lin Lepert bila je na početku vrlo obećavajuće karijere kada je misteriozno nestala sa samo 18 godina.


Rođena je u malom gradu Rokledž, na Floridi, 5 februara 1965. godine, a vrlo mlada je shvatila da je lepota može odvesti daleko.


Još kao dete i u tinejdžerskim godinama počela je da se bavi modelingom i pojavila se sa 13 godina na naslovnoj strani magazina CoverGirl. Sa četiri godine je prvi put učestvovala na dečijem izboru za mis, a kao devojčica se okušala na oko 300 takmičenja i osvojila čak 280 titula!

Kada je imala 18 godina, dobila je najveću priliku u životu: pojavila se u filmu "Lice sa ožiljkom" (Scarface) sa Al Paćinom u glavnom ulozi, koji se snimao u Los Anđelesu i Majamiju od novembra 1982. do maja 1982. godine. Tami Lin pojavila se u ulozi lepotice koja, između ostalog, odvlači pažnju automobilu za nadzor tokom scene napada motornom testerom u kupatilu.

 

Tami Lin Lepert imala je svet na dlanu nakon što se pojavila u filmu Scarface
Tami Lin Lepert imala je svet na dlanu nakon što se pojavila u filmu Scarfacefoto: Movieclips, Youtube Printscreen

Pre toga, imala je manje uloge i pojavila se u tinejdžerskom filmu "Prolećni raspust" (Spring Break), a njene noge, kukovi i torso korišćeni su za postere kojima se reklamiralo ovo ostvarenje. Navodno je imala planove da se preseli u Holivud tokom 1983. i okuša se kao glumica.


Nakon što je završila snimanje ovog filma, otišla je na jedan vikend-parti, a njen prijatelj Ving Flenegan ispričao je kasnije da se Tami Lin odatle vratila "kao druga osoba".

 

Tokom snimanja filma "Lice sa ožiljkom", jednom prilikom se iznenada vratila kući posle četvrtog dana na setu. Njena majka je pretpostavila da je Tami Lin bila uplašena da će je neko ubiti i da su je ove deluzije potpuno obuzele. Zbog toga je kontaktirala s lekarom, ali ni posle 72 sata ispitivanja u bolnici nije bilo tragova alkohola, narkotika, niti da bilo šta nije u redu sa njom, te je puštena kući.

  • Nestanak plavokose lepotice iz filma "Lice sa ožiljkom"


Šestog dana jula 1983. godine Tami Lin Lepert viđena je poslednji put, na Koko biču. Tada je nosila plavu teksas košulju ukrašenu cvećem i odgovarajuću suknju, sivu torbicu i sandale. Njen prijatelj je ispričao da se posvađao sa Tami Lin dok ju je vozio iz njene kuće u Rokledžu i da ju je "ostavio na parkingu".


Uprkos tome što je ovaj muškarac poslednji koji ju je video, on se ne smatra osumnjičenim, ali majka Lepertove ispričala je da se njena ćerka plašila ovog svog prijatelja.


Nakon nestanka Tami Lin, detektiv Harold Luis je primio dva telefonska poziva od žene koja je tvrdila da je lepotica i dalje živa. U prvom razgovoru je rekla da je Lepertova dobro i da će se javiti kada bude pravi trenutak, a u drugom da je Tami Lin konačno učinila ono što je oduvek želela – otišla na školovanje kako bi postala medicinska sestra.

Kako se spekulisalo, moguće je da u tom trenutku ona bila u trećem mesecu trudnoće, ali ovo nikad nije potvrđeno.


Ko su bili osumnjičeni?


Među najčešće pominjanim imenima u istrazi bio je Kristofer Bernard Vajlder, serijski ubica kog je FBI povezao sa ubistvima 12 žena na pojasu od Floride do Kalifornije. On je navodno namamljivao žene obećavajući im da će ih fotografisati za novine, a poginuo je u pucnjavi 1984. Porodica Tami Lin Lepert tužila je Vajldera pre njegove smrti, ali je ovaj proces obustavljen jer su postojale sumnje u njegovu umešanost u nestanak, a policija nije imala nikakve dokaze protiv njega.

 

Druga osoba zanimljiva istražiteljima bio je Džon Kračli, osuđeni kidnaper i silovatelj, koji se sumnjičio za ubistvo čak 30 žena. On je izvršio samoubistvo u zatvoru 2002. godine.

Majka Tami Lin tvrdila je da je njena ćerka pokazivala znakove paranoje jer je bila oprezna kad je jela i nije pila iz već otvorenih flaša, pa je ona strahovala da je imala neka saznanja o lokalnoj trgovini drogom i pranju novca.


U svakom slučaju, ništa od sumnji nikad je potvrđeno, a majka mlade glumice preminula je 1995. Misterija nestanka Tami Lin Lepert nikad nije rešena.

 

 

makonda-tracker