preživela je svakakve nedaće

Beba joj je UMRLA, muža joj je UBILA LJUBAVNICA, a onda je srela — slavnu teniserku: FILMSKI život poslednje mis SSSR-a

0

Preživela je smrt deteta, muža, a onda je srela ljubav svog života, pa je stigla strašna dijagnoza...

julija lemigova živela je gotovo filmskim životom dok nije upoznala martinu navratilovu
julija lemigova živela je gotovo filmskim životom dok nije upoznala martinu navratilovufoto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

S obzirom na to da je bila jedna od najboljih teniskih igračica svih vremena, sa čak 18 gren slem titula, Martina Navratilova nikada nije imala uspeh kao nepoznanicu, naprotiv.

 

Međutim, jedna pobeda joj je važnija od svih teniskih: pobeda života, pobeda nad dvama karcinomima, dojke i grla.

 

66-godišnja sportistkinja juče je odsekla svoju kosu, kao simbol nade i pobede, a u svemu tome najveća podrška joj je njena supruga Julija Lemigova (51). 

 

 

Njih dve podelile su emotivan momenat Martininog šišanja, uz reči da je ovo samo podsetnik koliko daleko su stigle na zajedničkom putu, a Julija neretko hvali svoju suprugu, isticavši da je svaki dan zadivljuje, te da je borba s kancerom kao igranje singla sa najgorim dubl partnerima s kojima se ikad suočila.

 

 

I dok je svakako Martinina životna pobeda i borba sa dva karcinoma zadivljujuća, ni Julijin život nije bio lak, već prepun uspona i padova.

 

Ona je rođena 1972. godine u Sovjetskoj Rusiji, kao ćerka pukovnika, a iza sebe ima užasne tragedije. Ona je model, sada je majka dve ćerke i zvezda rijalitija Real Housewives of Miami, ali ono što je preživela nikome ne bi poželela.

 

Julija je sa 18 godina postala poslednja mis SSSR-a, a naredne godine zauzela je treće mesto na izboru za Mis univerzuma i preselila se u London.

 

 

Julija je ispričala da je razumela šta znači biti gej tek kada je odrasla.

 

— Odrasla sam u Rusiji i nisam znala da uopšte postoji tako nešto. Niko nije pričao o tome. Imala sam već 18 godina i već sam se preselila u London kada sam saznala da šta su istopolni odnosi — ispričala je ona jednom prilikom.

 

Julija se kasnije preselila u Pariz, a 1997. godine upustila se u aferu s jednim od najbogatijih ljudi u Francuskoj, Eduardom Sternom, koji je tada bio razveden i imao troje dece.

 

Julija je kasnije zatrudnela i rodila sina, dečaka kog su nazvali Maksimilijan. Međutim, par se razišao i njihov sin je postao predmet borbe za starateljstvo.

 

julija lemigova iskusila je smrt bebe pod veoma sumnjivim okolnostima
julija lemigova iskusila je smrt bebe pod veoma sumnjivim okolnostimafoto: julialemigova/Instagram/printscreen

Ipak, Julija je doživela strašnu tragediju svega par meseci nakon što se dečak rodio... Dečak je preminuo usled traumatske povrede mozga izazvane dok je bio sa svojom dadiljom, Bugarkom Majom, koja je brzo nakon detetove smrti — nestala. 

 

Julija je uvek sumnjala da je njen sin ubijen, a zvanični izveštaj od strane vlasti bio je da nema dovoljno dokaza. Mada je slučaj ponovo otvoren 2010. godine, okolnosti poslednjih sati života njenog sina ostaju misterija.

 

Samo nekoliko godina kasnije, Julija je doživela novu tragediju, kada je njen suprug usmrćen tokom sado-mazo seksualnog odnosa sa ljubavnicom Sesil Brosard.

 

 

Julija je govorila o tome kako je podnela gubitak sina.

 

— Ne znam da li sam ikada preživela potpuno gubitak sina. Deo mene je zauvek umro. U to vreme nisam ni htela da živim, htela sam sebično da okončam život toliko puta, htela sam da se pridružim svom sinu, htela sam da nestanem...

 

Nakon Maksove tragične smrti, Julija je rodila dve ćerke Viktoriju, koja sada ima 22 godine, i Emu, koja sada ima 15 godina.

 

 

Ona je i srela ljubav svog života, slavnu teniserku Martinu Navratilovu i odmah joj je sve ispričala o svom životu.

 

 

Prvi put su se srele u gej baru, u Parizu 2000. godine, pre nego što su im se putevi ponovo ukrstili na Otvorenom prvenstvu Francuske, osam godina kasnije. Sledećeg dana su se sastale na doručku i od tada su nerazdvoje, a Julija tvrdi da ih je dosta zbližila njena tragedija.

 

— Ispričala sam sve odmah Martini. Bio je to deo mene — moj bol, moja tuga. Moj gubitak je sa mnom svaki dan i podelila sam to sa njom.

 

 

Kada su se preselile u Majami, Julia kaže da je stekla samopouzdanje da drži svoju suprugu za ruku u javnosti, a Martina je postala kao druga majka Julijinim ćerkama.

 

— Nikada nisam imala priliku da imam dete, ali sada sam u vezi sa svojom partnerkom i ona ima dve devojčice, tako da sam sada roditelj. Teško je, dve devojke, ali je zabavno, neverovatno.

 

Martina je 2014. zaprosila Juliju na US Openu i venčale su se na intimnoj proslavi u Njujorku samo tri meseca kasnije, a prisustvovali su Bruk Šilds i teniski stručnjak Kris Evert.

 

 

Ipak, Julija ni tada nije mogla da bude mirna, a usledila je Martinina teška borba s karcinomom grla i dojke. Srećom, teniserka je uspela da pobedi sve nedaće.

 

Krajem juna, uoči Vimbldona gde je radila kao komentatorka, objavila je na Tviteru nakon, kako je rekla, celodnevnih testova u Memorijalnom centru za rak Sloun Ketering u Njujorku, da je konačno zdrava.

 

 

Julija ne može da sakrije sreću, pa je napisala kolika joj je Martina inspiracija.

 

— Moja supruga Martina upravo je pobedila dva raka u isto vreme, i ne mogu biti ponosnija na njenu snagu i odlučnost. Njena hrabrost i milost me inspirišu svaki dan. Danas je idemo na šišanje i to može izgledati kao mala, jednostavna stvar, ali podseća koliko smo daleko stigli. To je simbol nade i slavlje života. Zahvalne smo za svaki trenutak i znamo da smo zajedno jače nego što bismo ikada mogle same.

 

BONUS VIDEO

Analiza Vimbldona:

 

makonda-tracker