iznenadićete se

Nisu DIJAMANATI, ni nakit princeze Dajane: Koji poklon princa Harija Megan Markl OBOŽAVA i nikada ga se ne bi odrekla?

1

Šta donosi udaja za princa? Skupi pokoni, dijamanti, nakit... Evo šta je Megan za 6 godina braka dobila od Harija 

Najdraži poklon koji je Megan dobila od princa Harija
Najdraži poklon koji je Megan dobila od princa Harija foto: EPA-EFE/SEM VAN DER WAL

Princ Hari je godinama poklanjao svojojo supruzi Megan Markl raskošne i veoma skupe darove, uključujući nakit i umetnička dela.

 

Megan Markl sledeće nedelje slavi 42. rođendan, a princ Hari, Arči i Lilibet sigurno će taj veliki dan za njihovu porodicu sigurno učiniti danom za pamćenje.

 

Uprkos tome što je zvanično napustila kraljevsku porodicu 2020. godine, Megan je i dalje udata za princa, tako da može očekivati ponovo nešto spektakularno.

 

 

Tokom godina, Hari je dao ogromne sume novca na poklone za nju, a neki od njih imali su i ogromnu sentimentalnu vrednost, uključujući nakit koji je pripadao njegovoj pokojnoj mami, princezi Dajani.

 

Osvrnuli smo se na neke od najskupljih i najskupljih poklona koje je Hari dao Megan tokom njihove veze.

 

Hari je navodno obasipao svoju devojku glumicu romantičnim poklonima tokom prvih dana njihove veze. Među njima je bila i Kartijerova "ljubavna narukvica", koju je nosila na nekoliko kraljevskih događaja.

 

Takođe je navodno dao hiljade dolara na Van Doninu sliku pod naslovom "Svima je potreban neko za ljubav".

 

Verenički prsten Megan Markl imao je 3 vredna dijamanta
Verenički prsten Megan Markl imao je 3 vredna dijamantafoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

Kada su stvari počele da postaju zaista ozbiljne, Hari je dao Megan ogrlicu brenda Maia Brener sa slovima M i H. Tada, Megan je bila oduševljena.

 

Očigledno je bilo da joj se ovaj komad veoma dopao, jer ga je nosila više puta u više prilika dok su boravili u Londonu. Međutim, lanac od 14-karatnog zlata od 300 dolara je izazvao svađu sa kraljevskim pomoćnicima i na kraju je dobila neprijatan poziv iz Kensingtonske palate.

 

U svojoj biografiji "Pronađi slobodu", autori Omid Skobi i Karolin Durand tvrde da je pomoćnik savetovao Megan da ne nosi taj nakit, jer izgleda jadno, rekavši da bi to samo ohrabrilo štampu.

 

Hari je Megan poklonio na dan venčanja i smargadno zeleni dijamantski prsten
Hari je Megan poklonio na dan venčanja i smargadno zeleni dijamantski prsten foto: EPA-EFE/NEIL HALL

 

- Savetovano joj je da je nošenje takve ogrlice samo ohrabrilo fotografe da nastave da traže takve slike — i iznova pišu nove naslove.

 

Ispostavilo se da je Megan odlučila da posluša savete.

 

Verenički prsten

 

Možda i najlepši Harijev poklon je verenički prsten koji je stavio na njen prst kada je pitao da se uda za njega 2017. godine.

 

Kleknuo je na jedno koleno u svojoj vikendici Kenginston palate, pokazavši tom prilikom prsten sa tri masivna dijamanta. Dva dijamanta su bila iz kolekcije njegove mame, princeze Dajane, a jedan je iz Bocvane, gde se bavio dobrotvornim radom.

 

Neki od poklona za Megan Markl imali su posebnu sentimentalnu vrednost
Neki od poklona za Megan Markl imali su posebnu sentimentalnu vrednostfoto: EPA-EFE/ROBIN UTRECHT / POOL

 

Na njihovu prvu godišnjicu braka u maju 2019, Hari je Megan poklonio još jedan prsten, zadivljujući komad koji je bio prekriven dijamantima, koji je svoje mesto našao pored njenog vereničkog prstena.

 

Auto inspirisan njihovim omiljenim filmom

 

Kako piše Daili Star, Hari je počastio Megan novim automobilom za njen 36. rođendan.

 

On je navodno dao 31.000 funti za Mini Cooper, inspirisan filmom "Italijanski posao" iz 2003.

 

Dijanin akvamarin prsten

 

Uoči svog venčanja na ruci Megan Markl zablistao je najnoviji poklon od princa Harija. Samo retki nisu primeteili da na desnoj ruci nosi zadivljujući smaragdni prsten od akvamarina pokojne princeze Dajane.

 

Skupi pokloni bili su deo Meganine i Harijeve priče
Skupi pokloni bili su deo Meganine i Harijeve priče foto: Profimedia

 

Verovalo se da je to Harijev poklon, koji se savršeno uklapao uz njenu večernju venčanicu.

 

Za privatnu zabavu, Megan je nosila belu haljinu sa visokim izrezom po meri, napravljenu od svilenog krepa i koju je dizajnirala Stela Makartni. Njene cipele su bile napravljene od svilenkastog satena, sa providnom mrežicom.

 

Uramljene Arčijeve fotografije

 

Kada je Megan napunila 38 godina, Hari se odlučio za poklon koji je ostao u srcu Megan Markl i za koji je posebno emotivno vezana. U pitanju je uramljena fotografiju bebe Arčija.

 

 

makonda-tracker