ništa nije prećutala

Bila je jedna od 5.000 s kojima je varao ženu, kraljica se suočila s njom: Bivša ljubavnica TUŽILA osramoćenog kralja

0

Ispovest nekadašnje ljubavnice bivšeg španskog kralja ostavila je svet bez reči. Kako se prisetila, sve je počelo kada je bila dovoljno smela i drska da prekši protokol...

Korina cu Sajn-Vitgenstajn, ljubavnica bivšeg španskog kralja Huana Karlosa I
Korina cu Sajn-Vitgenstajn, ljubavnica bivšeg španskog kralja Huana Karlosa Ifoto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

Korina cu Sajn-Vitgenstajn, nekadašnja ljubavnica bivšeg španskog kralja Huana Karlosa I, tužila je za oca aktuelnog kralja Felipea VI.


Ona je bivšeg kralja optužila za uznemiravanje i pred Višim sudom u Londonu tražila odštetu od 126 miliona funti, odnosno 145 miliona evra.


Ona Huana Karlosa krivi za svoje finansijske krahove, a u sudskoj dokumentaciji je navela da je zaradila "značajne svote novca" dok je radila kao strateška konsultantkinja. Korina je bila angažovala u prestižnim kompanijama, a tvrdi da ju je nekadašnji španski kralj uznemiravao i time naškodio njenom mentalnom zdravlju.


Moja zarada je pala na nulu od 2015. godine pa nadalje, iako sam od svog posla prosečno zarađivala 7,5 miliona funti godišnje između 2008. i 2012. i oko 4,5 miliona funti 2013. i 2014. godine – tvrdi Korina cu Sajn-Vitgenstajn, koja dodaje da nije mogla da nastavi da se bavi svojim poslom zbog uznemiravanja koje je trpela.

 

Bivši kralj Huan Karlos od Španije
Bivši kralj Huan Karlos od Španijefoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Ona navodi da je kralj Huan Karlos uništio njene poslovne veze, da je kontaktirao s njenim saradnicima i ubedio ih da prestanu da rade s njom.


Verujem da mu je to uspelo uz obećanje da će oni imati neke koristi od povezanosti s njim. Tuženi je u periodu između 2013. i 2015. godine inicirao objavljivanje tekstova o meni i mojim poslovnim aktivnostima u medijima, čime je, smatram, želeo da uništi moj ugled i spreči me da zarađujem za život – istakla je Korina.

 

Prema njenim rečima, bivši španski kralj ju je uznemiravao od trenutka kada su raskinuli, a ona je odbila da upravlja svotom od čak 65 miliona evra, koju je od njega dobila na poklon. Navodno joj je kralj dao taj novac tvrdeći da želi da zbrine njenu porodicu i u nju, a Daily Mail piše da ju je navodno prevario jer je želeo da zadrži kontrolu nad svojim finansijama.


Korina cu Sajn-Vitgenstajn pričala je 2022. godine u podkastu "Korina i kralj" o svojoj vezi s Huanom Karlosom i njihovom zajedničkom putovanju u Bocvanu. Bivši par je tamo boravio 2012. godine, nakon što su odavno raskinuli, ali kada je to otkriveno – u španskim medijima je izbio veliki skandal. Njihova veza dovela je do kraljeve abdikacije s trona 2014. godine.

 


Kako je tvrdila, kralj je predložio da zajedno otputuju u Bocvanu kako bi proslavili 10. rođendan njenog sina, a Korina je tamo shvatila da on ima drugačije planove. Navodno se Huan Karlos opijao toliko da joj je potom rečeno da se privatnim avionom vrati u Španiju, a tvrdi da je sve troškove tajno platio izvesni sirijski biznismen.


Korina je ranije krivila kraljicu Sofiju, suprugu Huana Karlosa, za medijski linč koji je doživela, iako nije imala dokaze za to. Jednom prilikom se, tvrdi, kraljica suočila s njom.


Kraljica Sofija je besno uletela u sobu. Pokazala je na mene i rekla mi da zna dobro ko sam ja. U zemlju sam htela da propadnem – požalila se bivša ljubavnica bivšeg kralja.

 

Kraljica Sofija i Kralj Huan Karlos od ŠPanije
Kraljica Sofija i Kralj Huan Karlos od ŠPanijefoto: Eric Vandeville / akg-images / Profimedia

Ona je istakla i da se osećala kao supruga, a ne ljubavnica kralja Huana Karlosa, kog je upoznala na jednoj žurki u Španiji. U tom trenutku je i ona bila udata, ali rastavljena od drugog muža, a kralja je fascinirala kada je prekršila protokol i ustala od stola pre nego što je on obrokovao. Smatrao ju je, veruje ona, hrabrom.


Dok je bila u vezi s kraljem, čuli su se 10 puta dnevno, a u međuvremenu se razvela od muža. Kralj je koristio pseudonim gospodim Sumer kada ju je zvao, a ona se na poslu pravila da je u pitanju poslovni poziv. Ipak, svi su čuli njegov glas i shvatili s kim je Korina tako često na vezi.

 

U međuvremenu su se rastali, on je prebavio 65 miliona evra na njen račun, a to je bio ključni dokaz korupcije u slučaju pokrenutom protiv bivšeg kralja i razlog njegovog bega u Abu Dabi 2020. godine. U međuvremenu su optužbe protiv njega odbačene zbog manjka dokaza, zastarelosti slučaja i njegovog imuniteta kao monarha.

 


Tek posle svega toga, Korina je shvatila s kim je imala posla.


Postajalo mi je jasnije da on nije vodio dvostruki život. Vodio je petostruki. U vezi s njim postoji nešto vrlo bezobrazno. Zamislite da vam neko ko tvrdi da ste ljubav njegovog života smešta u krivičnoj istrazi – rekla je Korina.


Ona ga je, inače, i prošle godine tužila za uznemiravanje, a tvrdi da ju je španska obaveštajna služba maltretirala pretresanjem njenog stana u Monaku i time što su joj pokvarili planirani put u Brazil. Tvrdi i da joj je anonimno prećeno da ima "ima mnogo tunela od Nice do Monaka", čime je aludirano na saobraćajnu nesreću princeze Dajane, koja je poginula posle udesa u francuskom tunelu 1997.

 

 

Uz to, kaže da je u svom domu u Švajcarskoj pronašla knjigu o smrti princeze Dajane i da je posredno od kralja dobila poruku da se drži dalje od medija i da on ne može da joj garantuje bezbednost njene dece i nje ako ga ne posluša.

 

Za nekadašnjeg španskog kralja se, inače, tvrdi da je imao 5.000 ljubavnica tokom braka s kraljicom Sofijom, koja se ne razvodi od njega ni sada, kada je pobegao iz Španije

 

BONUS VIDEO  - PIKANTERIJE PORODICE KARAĐORĐEVIĆ

Član Krunskog saveta Ljubodrag Grujić o NEGATIVNOM UTISKU javnosti o kraljevskoj porodici

 

 

makonda-tracker