evropa na nogama

U braku su 25 godina — i uslikan u aferi sa svojom saradnicom: Veliki skandal na pomolu u španskoj kraljevskoj porodici

0

Nakon prvobitnog skandala u vezi sa finansijkim malverzacijama, kada je bivši kralj Huan Karlos od Španije napustio zemlju, usledio je novi udarac.

foto: Teresa/Profimedia
foto: Teresa/Profimedia

Infanta Kristina, ćerka kralja Huana Karlosa i kraljice Sofije, vojvotkinja od Palma de Majorke (poznata i kao Kristina od Burbona i Grčke), rođena je sestra španskog kralja Felipea VI, a ni ova porodica nije lišena skandala koje prati šira evropska javnost.

 

 

Mada je Kristina već 25 godina u braku sa rukometašem Injakijem Urdangarinom, koji je tim brakom dobio titulu vojvode, čini se da je njihov odnos možda i došao do samog kraja. Par, inače, ima četvoro dece, Huana, Pabla, Migela i ćerku Irenu.

 

Prvi skandal Kristina je pretrpela kada je njen otac Huan Karlos, bivši španski kralj, pobegao iz zemlje zbog različitih finansijskih malverzacija.

 

I sama Kristina je završila na sudu zbog korpupcije i pronevere, a njen suprug u zatvoru. Zapravo, on služi zatvorsku kaznu od pet godina i deset meseci, ali mu je zbog dobrog vladanja omogućeno da se samo jednom nedeljno pojavi i prijavi u zatvoru.

 

 

Sada je par upleten u novi skandal, ali u vezi sa Injakijevom preljubom.

 

Na naslovnicama španskih medija, Urdangarin je uslikan kako se šeta plažom, držeći se za ruke sa ženskom osobom koja nije njegova supruga. U pitanju je njegova saradnica iz advokatske firme Imaz & Asociados, Ainhoa Armencija.

 

 

Injaki Urdangarin ne krije da se nešto zaista događa, pa je novinarima kratko rekao:

 

Stvari se događaju i rešićemo ih na najbolji mogući način, Sredićemo sve mirno i zajedno, kao i uvek.

 

Kada su ga novinari "uhvatili" za izjavu, prisutna je bila upravo i njegova saradnica i navodna ljubavnica.

 

 

Za to vreme, Kristina od Burbona živi u Švajcarskoj, a čini se da je sa pričom o aferi svog muža verovatno već upoznata...

 

 

makonda-tracker