15 godina stariji od nje

"Jedan od retkih muškaraca u koje sam se zaljubila": Znate li koji legendarni pevač je bio tajna ljubav Nede Arnerić?

0

Imala je 15 godina kada je upoznala pevača koji je bio 15 godina stariji od nje.

Glumica Neda Arnerić bila je jedna od najlepših jugoslovenskih glumica.
Glumica Neda Arnerić bila je jedna od najlepših jugoslovenskih glumica.foto: Damir Dervišagić

Glumica Neda Arnerić bila je jedna od najlepših i najupečatljivijih jugoslovenskih glumica i ostavila je neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji.

 

Njen prvi film "San" učinio ju je dečjom filmskom zvezdom Jugoslavije, a publika ju je kasnije zavolela u filmovima "Jutro", "Višnja na Tašmajdanu", "Podne" i "Varljivo leto".

 

U karijeri dugoj 53 godine, snimila je više od 110 filmova i odigrala preko 40 uloga u pozorištu, a neke od najupečatljivijih uloga je ostvarila u filmovima "Ko to tamo peva" i "Tri karte za Holivud", kao i u seriji "Policajac sa Petlovog brda". 

 

Bila je san mnogih muškaraca i vremenom je postala jedan od seks simbola Jugoslavije.

I dok su mnogi želeli da budu samo u njenom prisustvu i da provode vreme sa njom, Neda Arnerić je bila potajno zaljubljena u jednog pevača.

 

Upoznala ga je na snimanju filma "Višnja na Tašmajdanu" kada je imala samo 15 godina.

To je jedan od retkih muškaraca u koga sam se ja zaljubila, a da među nama nije bilo ništa i to samo zato što je između nas stajala njegova umetnost. Teško mi je da govorim o njemu, naročito dok slušam kapi kiše. Ne želim da budem patetična – izjavila je Neda Arnerić jednom prilikom za Hello.


Kada je izgovarala ove reči, mislila je na pevača Arsena Dedića, a kako je rekla, bila je to neka vrsta platonske ljubavi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by milos luzanin (@milosluz)

Obožavala sam njegove albume i knjige poezije, pa više nisam umela da razlikujem ko je Arsen lično, a ko je Arsen umetnik, i samim tim u koga od njih dvojice sam bila zaljubljena – rekla je Neda.

 

Kako je ispričala, Arsen je voleo da bude osvajan i prepuštao se veoma lako.

 

– Kad je bio mlad, pre Gabi, u svakom gradu imao je po dve devojke, a meni se isprečila njegova umetnost i mojih 15 godina koje su bile prave dečje. Od mene je tada bio duplo stariji, što je za devojčicu velika starosna razlika, iako su takve veze danas moderne – rekla je Neda.

Kako je glumica svojevremeno ispričala, kod Arsena je izuzetno cenila što je uspeo da sačuva brak i što je odoleo svim izazovima. 

 

Bio je porodičan čovek, izuzetno vezan za Gabi, sina Matiju, unuku Lu, kao i za ćerku iz prvog braka Sandru. Gabi je bila njegov životni odabir i najveća ljubav, tu nema dileme. – ispričala je Neda. 

 

makonda-tracker