neponovljiva

Život naše glumice obeležile su velike ljubavi: Znate li ko je bio PRVI, ko DRUGI, a ko TREĆI MUŽ Nede Arnerić?

0

Na današnji dan navršava se tri godine kako glumica više nije sa nama 

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Jedna od najomiljenijih srpskih glumica, čuvena Neda Arnerić umrla je 10. januara 2020. godine u 67. godini u svom stanu u Beogradu.

 

Tokom svoje duge karijere odgrala je veliki broj uloga i ostavila neizbrisiv trag u jugoslovnskoj kinematografiji. 

 

Glumica je pronađena mrtva u svom stanu, a tada je glumac Feđa Stojanović za domaće medije rekao kako je Neda umrla na dan kada je rođen njen pokojni suprug Milorad Mešterović. Za Milorada je bila jako vezana i njegovu smrt nikada nije prebolela, ali i pre ove velike ljubavi, imala je dva braka.

 

 

Uprkos tome što je svoj privatni život čuvala daleko od očiju javnosti uvekje  vladalo interesovanje za njen ljubavni život.

 

Kao veoma mlada zaljubila se u kolegu Dejana Karaklajića, za koga se kasnije i udala. Njihova ljubavna priča započela je na snimanju filma "Užička republika". Godinama se pričalo kako je Neda zbog te velike ljubavi bila spremna da čak odustane od glume.

 

Zaljubljeni par se venčao, ali ljubav je bila kratkog daha. Posle samo dve godine glumica se razvela, ali je s Karaklajićem ostala u prijateljskim odnosima do kraja života.

 

Dejan Karaklajić
Dejan Karaklajić foto: Vladimir Šporčić

Drugi put Neda je ponovo iznenadila javnost, kada je sudbonosno “da” izvgovorila kolegi glumcu Radetu Markoviću. Uprkos ogromnoj razlici u godinama od čak 32 godine njih dvoje su stupili u brak. Za mnoge to je bila "zabranjena ljubav".

 

- Ah, Rade Marković je i te kako značajan za mene. S njim sam proživela tri divne godine. Sada se začudim koliko je bio stariji od mene, ali među nama je fenomenalno uklapalo. Nisam shvatala zbog čega se svi zgražavaju i hvataju za glavu zbog nas dvoje, na čelu sa mojom mamom. Možete da zamislite - rekla je Neda Arnerić jednom prilikom, a onda se osvrnula i na tu razliku u godinama:

 

Neda Arnerić
Neda Arnerićfoto: Damir Dervišagić

 

- Čak 32 godine je ogromna razlika koju ja nisam osećala. S njim sam naučila da volim ozbiljnu muziku, da čitam pametne pisce, pripremam ulogu za pozorište. Naučila sam da skijam, da igram tenis, šetali smo po planinama, zavolela sam prirodu...Bilo nam je prelepo. I sve dok je Rade bio živ, kada god bismo se sreli, s nostalgijom smo se prisećali tih naših godina. On je imao veliku ulogu u mom životu - ispričala je Neda Arnerić.

 

Na posletku, glumica je odlučila da se uda i po treći put i to za Milorada Neškovića. To je bila velika ljubav, možda i najveća, koja je trajala duže od tri i po decenije. Nakon njegove smrti glumica se nikada više nije oporavila. 

 

Neda Arnerić
Neda Arnerić foto: Glossy

 

Meštorović je bio ugledni doktor i predsednik Svetskog udruženja stručnjaka maksilofacijalne hirurgije, a upoznali u se kada je došao da gleda predstavu Mušica u pozorištu dvorište u septembru 1981. godine.

 

Posle predstave su izašli na večeru, a već nakon nekoliko dana otpočeo je njihov zajednički život. Neda tvrdi da je čim ga je ugledala, znala da će sa njim ostati zauvek.

 

 

- Imala sam sreću. Pre toga sam isprobavala svašta jer ne treba se vezivati za neke ljude koje znamo iz škole. Imam mnogo drugarica koje su se udale za svoje momke iz škole i sve što su imale u životu jeste taj jedan muškarac. Prvo treba da se proba svašta, da se tačno nađe koja ti vrsta ljudi treba. Mora tu malo da se uključi racio, ne može se samo ići za emocijama - rekla je Neda jednom prilikom i dodala:

 

- E, ja sam prvo isprobavala, a onda sam uključila i racio i shvatila da je on divan, plemenit, dobar, pošten, svetski čovek koji je mnogo putovao, koji će me uvek voditi i biti korak ispred mene. Možda i neće biti tako, ali ja ću imati osećaj da je on uvek ispred mene za jedan korak i vodi me - rekla je Neda jednom prilikom.

Iako su se neizmerno voleli, slagali i vodili praktično savršen porodični život, jedna praznina je ostala - nisu imali dece.

 

 

makonda-tracker