in memoriam

"Još kao mlada imala je..." Bivši muž Nede Arnerić održao emotivan govor u njenu čast

2

Reditelj Dejan Karaklajić bio je u braku s Nedom Arnerić, a sada je imao udela u promociji monografije o svojoj bivšoj supruzi, koja je preminula pre dve godine.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Glumica Neda Arnerić preminula je u januaru 2020. godine, a u Kinoteci je u njenu čast održana promocija monografije "Čarobna melanholija" autorke Anite Panić.

 

Na promociji knjige o Nedi govorili su autorka Anita Panić, filmski reditelji Lordan Zafranović i Dejan Karaklajić, glumica Elizabeta Đorevska, pozorišna rediteljka Milica Kralj,  kao i urednik izdanja Miroljub Stojanović.

 

— Nadam se da će budući čitaoci biti zadovoljni, jer između dve korice ove knjige stoji puno ljubavi, razumevanja i poštovanja prema Nedinom delu i njenoj ličnosti. Reditelj Miša Radivojević, koji je napisao jedan veoma emotivan i lep tekst, upravo ga je naslovio "Čarobna melanholija", definišući tako Nedinu tananu dušu, njenu prefinjenost, a zapravo vrlo snažnu i jaku ličnost. Dala sam sebi za pravo da tu divnu definiciju njene ličnosti iskoristim za naslov ove knjige — rekla je autorka.

 

1 / 7 Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

 

Reditelj i bivši suprug, Dejan Karaklajić, govorio je o svojoj bivšoj supruzi emotivnim i pažljivo biranim rečima:

 

 Neda je bila duševna osoba. Još kao mlada imala je neku iskrenost, nešto što ju je činilo posebnom. Bila je zvezda, ali na neotrcan način. Sve što je radila duboko je osećala, duboko se trudila za to. Bila je skromna i nepretenciozna, i popularnost joj je strašno smetala. Ona je iz sebe ispuštala uloge, pravila uloge, donosila likove.

 

Kako se navodilo ranije, Nedu je sreo, po jednoj priči, na snimanju "Užičke republike", a po drugoj, upoznali su se kada je ona imala 21 godinu i već bila slavna.

 

Ostali su prijatelji nakon razvoda, a kasnije je Neda uplovila u brak sa Miloradom Meštrovićem. Dejan je i ranije o Nedi uvek govorio sve najlepše, kao i da je bila izuzetno važna žena u njegovom životu.

 

 

makonda-tracker