danas slavi rođendan

Venčali se 2 puta, a zbog njega je odbila Kerija Granta: Ljubavna priča Sofije Loren i 22 godine starijeg Karla Pontija

0

Slavna italijanska glumica Sofija Loren slavi 88. rođendan.

foto: Courtesy Everett Collection/Profimedia
foto: Courtesy Everett Collection/Profimedia

Sofija Vilani Šikolone rođena je 20. septembra 1934. godine u Rimu u siromašnoj porodici. U malom stanu živela je s majkom Romildom, ocem Rikardom, sestrom Marijom, dekom, bakom, ujacima i tetkama, a veruje da ju je život u siromaštvu učinio žilavom i jakom ženom.

 

Sofija Loren u detinjstvu nije važila za devojčicu koju su jurili dečaci, ali u pubertetu se sve promenilo, pa je već sa 14 godina osvojila drugo mesto na takmičenju za Miss. Od 15. godine se  bavi glumom i nakon nekoliko manjih uloga, počela je da dobija sve veće, pa je za ulogu u filmu Ćoćara osvojila nagradu Oskar i tako postala prva glumica iz neke zemlje van engleskog govornog područja koju je nagradila Američka filmska akademija.

Sofija je živa legenda svetskog filma, a njen ljubavni život je još intrigantniji i živopisniji od njene bogate karijere.

 

Kada je upoznala Karla Pontija imala je samo 15 godina, a on 37 i nakon nekoliko godina druženja, otpočeli su vezu iako je Karlo tada bio već oženjen. Opstali su zajedno pedeset godina kasnije, ali njihova ljubavna priča je imala nekoliko komplikacija.

Karlo i Sofija su se najpre venčali u Meksiku 1957. da bi taj brak kasnije poništili, ali su ostali zajedno i tek 1966. su rešili da se ponovo venčaju, ovog puta u Francuskoj. Sofija je u svojim memoarima koje je objavila 2014. godine otkrila da je svojevremeno imala aferu sa Kerijem Grantom s kojim je igrala u filmu Ponos i strast, a kako je rekla, Grant joj je ponudio i brak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GabyDany 🌹 (@gabydany19)

Međutim, ona je ipak odabrala Karla, sa kojim ima dvojicu sinova.

 

- Keri je bio zaljubljen u mene i želeo je da se udam za njega, ali to bi značilo da napustim Karla i napravim veliki skandal - govorila je glumica svojevremeno.

 

Kad je u pitanju njen brak s Pontijem koji je trajao sve do njegove smrti 2007. godine, glumica je otkrila da tu nema neke tajne, već samo ljubavi.

 

Sofija Loren, keri grant
foto: Profimedia

- Bila je to ljubav na prvi pogled za oboje, iskreno smo se voleli - rekla je ona.

 

Uprkos svim usponima i padovima koje je doživela, Sofija Loren uvek ističe kako nema za čim mnogo da žali, osim za jednom stvari.

 

- Dostigla sam miran život, jedino za čim malo žalim jeste što se nikad nisam udala u beloj haljini. To je bio moj san koji je još uvek u meni - iskrena je bila  Sofija.

 

1 / 15 Foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

 

Neki od njenih intervjua se i dalje prepričavaju, a ona se u svakom potrudila da uputi bar jednu poruku koja ohrabruje i objašnjava brojne životne nedoumice, kao i da pokaže svima kako se borila sa sumnjama koje su je ponekad mučile.

 

- Ja tad kažem sebi "ćuti, budi jaka i samo nastavi tako". Nekad praviš greške, a nekad pobeđuješ. Ja pravim greške i dalje, ali isto tako i pobeđujem. Ako me život nečemu naučio, to je da ne očekujem ništa i da se svemu nadam. Očekivanja uvek vode u razočarenja, a nada čini da sve postane moguće - izjavila je slavna Sofija.

 

 

makonda-tracker