paralelni život

Ljubav njegovog života bila je – TAJNA DO SMRTI: Žene su drhtale pred legendarnim glumcem, ženio se 5 puta, ali...

0

Legendarni glumac bio je jedan od prvih čiji junaci nisu jurili žene, već su dame trčale za njim, a to mu se dešavalo i privatno. Ženio se pet puta, ali je između svih brakova vodio paralelni život...

Holivudski glumac Keri Grant jedan je od najpoželjnijih muškaraca 20. veka
Holivudski glumac Keri Grant jedan je od najpoželjnijih muškaraca 20. vekafoto: Paramount Productions Inc. / AFP / Profimedia

Englesko-američki glumac Keri Grant bio je jedna od prvih velikih holivudskih zvezda i jedan od prvih lepotana koji je dostigao status seks simbola – u tome su svi saglasni.


Igrao je u oko 70 filmova, od kojih su najpoznatiji "Majmunska posla", "Ozloglašena" i "Samo anđeli imaju krila", a oduvek ga je pratio imidž pravog zavodnika.


Keri Grant je, to je bilo jasno svakome, bio izuzetno, izuzetno lep muškarac, a toga je bio i te kako svestan. S obzirom na to i svoje beskrajno samopouzdanje, on je postao vremenom insistirao da njegovi junaci prestanu da jure za ženama i da se scenariji pišu tako da on bude taj kog ženski likovi pokušavaju da zavedu.

 


Od samog početka karijere bio je predmet ženske žudnje, a on je uživao u ulogama muškaraca koji vole da budu jureni, ali nisu pasivni – i sami su obožavali dame, a posebno da čekaju šta je sledeće šta će one učiniti da bi ga osvojile.

 

I privatno je Keri Grant bio pravi srcelomac, a poznato je da se ženio čak pet puta. Najpre je bio godinu dana ubraku s glumicom Virdžinijom Šeril, pa tri godine s bogatašicom Barbarom Haton, zatim 13 godina s glumicom Betsi Drejk, tri godine s Dijan Kenon, da bi se 1981. godine oženio PR stručnjakinjom Barbarom Haris koja je bila 47 godina mlađa od njega.


Između ovih brakova, Keri je imao mnogo veza i avantura, ali sve vreme ga je pratila ista glasina – da je bio gej muškarac. Ili makar biseksualac.


Poznato je da je Keri Grant živeo 12 godina (s prekidima) s glumcem Rendolfom Skotom, a mnogi su verovali da su oni bili ljubavni par. Skot i Grant su se upoznali početkom Kerijeve karijere, još 1932. godine, u studiju Paramanuta, a ubrzo potom su započeli zajednički život.

 

Keri Grant, Ajrin Dan i Rendolf Skot u filmu 'Moja najdraža supruga'
Keri Grant, Ajrin Dan i Rendolf Skot u filmu "Moja najdraža supruga"foto: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia

Međutim, Skotov biograf Robert Not insistira na tome da za ovu tvrdnju ne postoje dokazi, baš kao i Kerijeva ćerka Dženifer, a poznato je da je glumac jednom prilikom tužio za klevetu komičara Čevija Čejsa jer ga je na televiziji nazvao "homo". Zanimljivo je, inače, da je Keri Grant bio prvi koji je homoseksualca nazvao "gej" osobom, u filmu "Silom dadilja".


Kerijevi prijatelji su, ipak, pričali da su se Skot i on otvoreno provodili u holivudskim krugovima kao par, a poznato je da je Grant ranije živeo sa Oskarom nagrađenim kostimografom Ori-Kelijem.

 

Bilo je toliko pritisaka da se prilagode onome što se smatralo običnim i normalnim životom – izjavila je jednom prilikom Džilijan Armstrong, australijska režiserka, koja stoji iza dokumentarca o Ori-Keliju "Žene koje je skinuo". – Ori je odbio da krije svoju seksualnost lažnim brakom. Imao je sjajan osećaj za lični integritet.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)


Sedam godina stariji Ori-Keli pisao je u svojim memoarima o prvom susretu sa Kerijem Grantom, koji je tada još koristio svoje pravo ime Arčibald Lič, kao i da je mladom glumcu on plaćao lečenje od neimenovane bolesti s kojom se borio.


Kako je Keli pisao, nervirala ga je Kerijeva opsesija plavokosim ženama dok su živeli zajedno, ali je dodao: "Iako se uvek vraćao kući meni". Prisetio se i da je imao fizičke okršaje s njim, jednom prilikom su se potukli jer je Keri ignorisao njegove prijatelje i pokušavao da ubedi rođaku Čarlija Čaplina da mu "sredi" audiciju.


Fizičko nasilje između muškaraca nije bilo retko među homoseksualcima u to vreme – rekla je scenaristikinja pomenutog dokumentarca Ketrin Tompson za NY Post. – Kombinacija samoprezira i zbunjenosti manifestovala se tučom, a u jednoj prilici je Grant izbacio Kelija iz vozila u pokretu.


Vremeno, dvojica muškaraca su se udaljila jedan od drugog, a svi veruju da je Keri Grant želeo da igra ulogu zavodnika žena i da je to uticalo na njihov odnos.

 


On se prilagođavao kostimu Kerija Granta. Ta maska je postala njegova karijera, karijeva bivanja Grantom – napisao je Ori-Keli.


Keri Grant je povezivan i s investitorom Hauardom Hjuzom, još jednim poznatim miljenikom žena, a poznato je da su glumac i on bili vrlo bliski godinama.

 

Ipak, glumac nikad nije potvrdio da je zaista homoseksualac. To je uvek ostajalo na nivou spekulacije, a šuškalo se da se tako često ženio jer ga je studio pritiskao da pobije tračeve. Između svojih brakova, on je živeo sa Rendolfom Skotom, a glumica Kerol Lombard navodno je pričala svojim prijateljima da su Skot i Grant "ludo zaljubljeni i verni jedan drugom". Kako je pričala, oni su bili nežni iza zatvorenih vrata i nisu se plašili da pokažu emocije.


Navodno su ih sredinom sedamdesetih, i nakon njihovog raskida, viđali kako sede u tišini i drže se za ruke u nekom losanđeleskom restoranu.

 


Njegova ćerka Dženifer insistira na tome da to nije istina, ali kaže da joj je jasno zbog čega su se muškarci možda zaljubljivali u njenog oca i veruje da im je on ponekad davao povoda.


Ne možete kriviti muškarce ako su osećali požudu prema njemu, a ne bih se iznenadila kad bih saznala da je tata malo i koketirao ponekad. Uživao je donekle u tome da ga zovu gej osobom. Znao je da kaže da je to zato što su se žene onda više trudile da bi pobile tu tvrdnju – napisala je ona u svojoj knjizi o životu s Kerijem Grantom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Franci✨ (@my.vintage_blog)

 

 

makonda-tracker