jedna od najlepših žena sveta

Nije želela da smrša, ni da operiše nos, to joj je donelo SLAVU: Udala se za producenta, a za drugim je ŽUDELA ceo život

0

Sofija Loren je bila lepotica, drugo ime za stil, lepotu i eleganciju, a njena ljubavna priča nikog ne ostavlja ravnodušnim 

foto: Everett Collection / Everett / Profimedia
foto: Everett Collection / Everett / Profimedia

Slavna glumica Sofija Loren je bila jedna od najpoznatijih filmskih diva svih vremena i važila je za veliku zavodnicu. 

 

Već na prvi pomen njenog imena svi se sete ljubavi njenog života Karla Pontija, a malo je poznato da je glumica bila vrlo bliska s jednim od najpoznatijih ljudi u istoriji filma.

 

Italijanska glumica je lepotom i šarmom privlačila mnogo pažnje od početka karijere, a među onima koji su bili zaneseni lepotom ove lepotice bio je i producent Karlo Ponti. Upoznala ga je kada je imala samo 16 godina, a on 37, sada već davne 1950.

 

 

Karlo je prvi put ugledao svoju buduću mladu dok je bila sudija italijanskog takmičenja pod nazivom "Miss Eleganza". Iako je on tada bio oženjen i i mao 37 godina, a ona samo 15, ipak je to bila ljubav na prvi pogled.

 

Ovom filmskom producentu koji je potpisao filmove kao što su "Doktor Živago" pipisuje se početak Sofijine karijere. Naime, zahvaljujući njemu ona je počela da uči engleski jezik i da se bavi glumom. Takođe, uredio je da promeni ime u Sofija Šikalone i obezbedio joj seriju filmskih uloga.

 

Kako ona tvrdi, najpre su se viđali kao prijatelji, a vezu su započeli kad je ona napunila 19 godina. Iako bi njihova veza bila donekle skandalozna čak i danas zbog razlike u godinama i činjenice da je Sofija bila toliko mlada kad su se upoznali (a on oženjen), oni ni u to vreme nisu marili za komentare i bili su nerazdvojni.

 

Bila je jedna od najlepših žena sveta
Bila je jedna od najlepših žena sveta foto: Courtesy Everett Collection/Profimedia

 

Sedam godina kasnije, 17. septembra 1957. godine par je ozvaničio svoju ljubav. Već razdvojen od svoje prve žene Đulijane, sa kojom je imao sina, poznati filmski producent je podneo zahtev za razvod braka u Meksiku i ubrzo potom oženio Sofiju. Mladenci su napravili slavlje kod kuće.

 

Ipak, da njen odnos sa Pontijem nije bio najbolji dokazuje priča o tome kako ju je savetao.

 

On je, naime, rekao Sofiji da je jako dobra glumica, te da će postati velika filmska zvezda, ali da mora da „steše bokove“ i da malo „skrati nos“.

 

 

Italijanska glumica nije dobro reagovala na kritike: poručila mu je da ništa neće „sređivati“ na sebi. Nakon njene reakcije, Ponti je bio oduševljen. Nije navikao da devojke imaju stav, te ju je zbog tih reči mnogo više poštovao.

 

Kasnije je objasnio da se osećao poput zlatara koji u svojim rukama drži veoma redak i vredan dijamant.

 

Prošle su godine, Sofija je graduka filmsku karijeru i upoznala jednu od najvećih zvezda tog vremena ― Kerija Granta.

 

Sofija Loren i čuveni holivudski glumac upoznali su se 1956. godine tokom snimanja filma "Ponos i strast", a Grant je već pri prvom susretu napravio neočekivanu smicalicu pretvarajući se da je Italijanku pomešao s drugom glumicom.

 

Tokom svog života Sofija Loren je volela dva muškarca
Tokom svog života Sofija Loren je volela dva muškarca foto: Capolavori italiani/YouTube Printscreen

 

U to vreme, on je bio oženjen svojom trećom suprugom Betsi Drejk i često se žalio da je nesrećan, dok je Sofija bila u pomalo osetljivoj fazi veze s Karlom Pontijem budući da on nije mogao da se razvede od prve supruge i oženi nju onako kako je želela, u katoličkoj crkvi.

 

Tako je njena veza s Grantom, koja je više ličila na vrlo blisko prijateljstvo nego na pravu ljubav, okončana 1957. godine. U međuvremenu, Karlo Ponti uspeo je da se razvede od prve supruge Đulijane podnevši zahtev za razvod u Meksiku, pa su se iste godine Sofija i on venčali.

 

Katolička crkva je ubrzo optužila Pontija za bigamiju, pa je par 1962. godine bio prinuđen da poništi brak. Nakon godina borbe, provlačenja po sudovima, pisanja zahteva, razgovora sa Đulijanom, Sofija Loren i Karlo preselili su se u Francusku, gde su se venčali u jednoj opštini 9. aprila 1966. Potom su dobili dvoje dece: Karla Mlađeg i Edoarda i živeli srećno sve do Pontijeve smrti 2007. godine.

 

makonda-tracker