potresno

NIKO nije znao da je bolesna, nije imala simptome: Ozloglašenoj članici britanske kraljevske porodice otkriven RAK DOJKE

0

Priču Sare Ferguson o borbi s karcinomom dojke svaka žena mora da čuje!

sara ferguson otkrila je da ima rak dojke
sara ferguson otkrila je da ima rak dojkefoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Nedavno je Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka, pohvalila Megan Markl i princa Harija, govoreći da je veoma hrabro to što rade... I to dok je ona sama prolazila kroz period u kom je bilo potrebno pokazati hrabrost veću od svega.

 

Ozloglašena crvena đavolica Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka, sebe i svog bivšeg muža princa Endrua nazivala je "najsrećnijim razvedenim parom na svetu", pokazivala je da nema nameru da se pokori svim strogim pravilima koja se nameću u britanskoj kraljevskoj porodici, razvedena i 27 godina kasnije živi s bivšim suprugom. Nije je sputalo ni to što su je nazivali najomraženijom članicom kraljevske porodice. Ali, desilo se nešto što je moglo da pokori njen nesputani duh. Ona to nije dozvolila!

 

Vojvotkinja od Jorka otkrila je da su joj dijagnostifikovali rak dojke. 63-godišnja Sara ispričala je da se podvrgnula operaciji kako bi tretirala kancer, koji joj je pronađen tokom rutinske mamografije.

 

U intervjuu u njenom potkastu Priče uz čaj s vojvotkinjom i Sarom, popularna Fergi rekla je slušaocima da dobro obrate pažnju.

 

Sutra idem na mastektomiju. Želim da me svaka osoba dobro sluša, da ode da se pregleda, da ode na ultrazvuk ― počela je ona.

 

Mada je isprva bila neodlučna da li da ode na pregled, Sara je rekla da su pripreme za operaciju promenile njen pogled na život.

 

Ovo shvatam kao pravi dar. Postaću superfit, supersnažna...

 

vojvotkinja od jorka podelila je detalje svoje borbe s rakom dojke
vojvotkinja od jorka podelila je detalje svoje borbe s rakom dojkefoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Nakon operacije, dobila je dobre prognoze i otpuštena je iz bolnice da se oporavi u svom domu u Vindzoru, a procedura je obavelja u bolnici Kralj Edvard VII, gde se lečila i kraljica Elizabeta.

 

Vojvotkinja je rekla da nije imala simptome pre dijagnoze i veruje da je njeno iskustvo značajno za insistiranje na tome koliko su važni redovni pregledi.

 

Podsetimo, Sara Ferguson je razvedena od princa Endrua, mlađeg brata kralja Čarlsa, i to od 1996. godine, a imaju dve ćerke: Beatris i Judžin.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

 

Nedavno je u svom potkastu govorila o svom odnosu s princezom Dajanom, njihovoj usamljenosti i osećaju da su bile uljezi u porodici.

 

 

makonda-tracker