nestvarna

Ko je lepotica plave krvi koja pretenduje da postane italijanska kraljica? Zbog Vitorije je čak i princ odustao od krune

0

Trenutno studira istoriju umetnosti i političke nauke

Ko je italijanska lepotica koja može da postane kraljica?
Ko je italijanska lepotica koja može da postane kraljica?foto: Instagram / lepiuaffascinantidimilano

Princ Emanuel Filiberto od Savoje princ od Italije ima ćerku, devetnaestogodišnju Vitoriju od Savoje kojoj predviđa blistavu budućnost. 

 

On je toliko privržen svojoj mezimici da je razmišljao o tome da se odrekne titule kralja, što bi značilo da bi ova mlada devojka postala italijanska kraljica.

 

On smatra da bi ona posao radila bolje od njega i da ima veće šanse da vrati monarhiju u Italiju.

 

Princ Emanuele Filiberto od Savoja (princ od Venecije) nedavno je najavio da će predati vladavinu ćerki princezi Vitoriji od Savoje čim ona za to bude spremna.

 

 

Vitorija (19) je manekenka koja trenutno studira istoriju umetnosti i političke nauke u Ujedinjenom Kraljevstvu. Njen otac je za italijanske medije u više navrata govorio njenim dobrim delima koje trenutno čini svetu i koja će nastaviti da čini kao kraljica.

 

- Mi smo u svetu u kome ima mnogo promena, mnogo brzih promena, i zaista mi se sviđa pristup da danas mlađa generacija može da radi neizvesne stvari. Ne želim da, recimo, blokiram svoju ćerku, da čeka dok ne ostarim i da joj možda oduzmem neke divne stvari koje bi mogla da uradi - rekao je princ od Venecije, pa je dodao:

 


- Trenutno studira. Ona takođe treba da gradi svoj život i svoju karijeru jer mi nismo vladajuća monarhija. Ona mora da radi da bi stekla novac. Voli istoriju umetnosti, želi da otvori galeriju, želi da radi sa mladim umetnicima... Kada osetim da je spremna, bio bih veoma zadovoljan da napravim korak unazad i dozvolim joj da preuzme ulogu poglavice kraljevske porodice u Italiji.

 

Dalje je naveo da princeza radi sa njim na javnim dužnostima za dinastički red, što uključuje mnogo dobrotvornog rada u Njujorku i Los Anđelesu.

 

Kada će princeza Vitorija od Savoja preuzeti tron?


Vitorija je takođe radila sa Crvenim krstom kako bi pomogla Ukrajincima da pređu granicu sa Poljskom kada je Rusija prvi put napala njihovu zemlju. Pronašla je i muzičku školu potpuno uništenu poplavama u Italiji i pobrinula se da bude obnovljena.

 

 

Njen otac kaže da je ona bolja od njega u tom radu sa ljudima i da će poboljšati zemlju kada preuzme vlast.

 

Odrasla je kao "normalna" osoba jer je on ne štiti preterano, umesto toga gura Vitoriju da ceni rad i posećuje druge kulture. Jednom prilikom je čak izjavio da ona ide metroom u Londonu kako bi dokazala da je njegova ćerka samo normalna mlada žena.

 

Ne želi da bude odgajana kao princeza, ona treba da zna vrednost novca i rada i da vidi realan svet.

 

Nejasno je kada će tačno Vitorija preuzeti italijansku vladavinu, ali princ ne želi da ona ostari pre nego što postane kraljica. Vitorijina buduća vladavina postala je moguća kada je njen otac uklonio Salićki zakon - što je značilo da je linija Savoja mogla biti data samo muškim naslednicima - 2020. godine.

 

 

makonda-tracker