superžena

Od najteže BEDE i zlostavljanja do neslućene slave: Priča pevačice koja svet baca u trans pokazuje da je BAŠ SVE MOGUĆE

0

Rođena i odrastala u teškoj nemaštini, zlostavljana je kao tinejdžerka, niko nije verovao u nju, ali ona je, natprosečno inteligentna, talentovana, vredna i uporna, znala – ostvariće svoje snove

Brazilska pevačica Anita
Brazilska pevačica Anitafoto: ThePhotOne / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Brazilska pevačica Anita jedna je od najvećih svetskih zvezda u ovom trenutku – njene pesme na vrhu su top-lista, više puta je pozirala za Vogue, redovna je gošća na gala večerima u Holivudu, a publika nikako ne može da je se zasiti.


Multitalentovana pevačica ovih dana je na zasluženom odmoru, koji s prijateljima provodi na Mikonosu, gde je paparaci prate u stopu. Videli smo je do sada kako se sunča, pliva, ruča, ponosno pokazuje savršenu figuru i ne haje za komentare da ima celulit.


Uobičajeno puna samopouzdanja, Anita uživa u životu i ne mari za zlonamernike jer je krenula ne od nule već iz minusa i isključivo svojim talentom i vrednim radom ostvarila snove.

 

Anita na snimanju novog spota u Riju
Anita na snimanju novog spota u Rijufoto: DESI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
  • Ko je Anita?

 

Anita je rođena 30. marta 1993. godine u Honorio Gurgelu, kraju na severu Rija de Žaneira koji ima najniži stepen humanog razvoja u Riju, kao najmlađe dete Mirijam i Maura Makeda. Njeno pravo ime je, inače Larisa de Makedo Maćado, a od detinjstva je živela u teškoj nemaštini. Takođe, njeni roditelji su se razveli dok je još bila mala, a sa braćom Renanom i Felipeom je život nastavila uz majku.


Kao i mnoga velika imena iz Brazila, odrastala je u faveli, a jednom prilikom je opisala kako je izgledao njen život.


To je kao geto. To je ono što vidite u mom spotu za pesmu Vai Malandra. Ljudi koji ne mogu da žive u gradu idu u favelu. Tamo je opasnije, kao da je u vašem gradu svaki dan – istakla je za Vice Anita.

 

Kao dete je počela da pokazuje veliki talenat za muziku, pa je već sa osam godina postala članica crkvenog hora u parohiji Svete Lucije. Paralelno s muzičkim darom i talentom za ples, ispoljila je i natprosečnu inteligenciju.

Dok je još pohađala srednju školu, išla je na administrativni kurs, a završila je i Dom Pedro II, jednu od najprestižnijih škola u Brazilu.

 

Iako je bilo očigledno da može da bude uspešna u svemu u čemu se okuša, Larisa je rešila da prati svoje srce i izgradi umetničku karijeru, pa je počela da se bavi pevanjem, a iste godine u kojoj je diplomirala dobila je nagradu za najbolju novu umetnicu koju dodeljuje Associação Paulista de Críticos de Arte, organizacija koja odaje priznanja najboljima raznim oblastima kulture.


U to vreme je počela da se predstavlja kao Anita, po junakinji knjige "Anitino prisustvo", jer ju je smatrala "neverovatnom pošto je seksi bez vulgarnosti, istovremeno devojčica i žena".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anitta 🎤 (@anitta)


Kada je imala samo 14 godina, bila je žrtva zlostavljanja, a kasnije je priznala da ju je veza s nasilnikom potpuno slomila, posle čega je rešila da se trgne i pokaže svima da može da ostvari sve što poželi.


Do tog trenutka već je uz svoj maternji portugalski govorila engleski i španski, a kasnije je naučila i italijanski, francuski i japanski, dok trenutno uči korejski jezik.


Karijeru je započela 2010. godine, singlom Eu Vou Ficar, a tri godine kasnije je sklopila ugovor s kompanijom Warner Music Group. Pažnju publike i van Brazila privukla je hitom Meiga e Abusada, koju je popularizovala jedna telenovela, pa je ova pesma postala najtraženija na radijskim stanicama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Élite (@elitenetflix)

 

Uskoro je ona postala vodeća na debitantskom albumu koji je Anita objavila 2013. godine. Do danas, ona ima pet studijskih albuma i isto toliko uspešnih turneja po svetu, a pojavila se i u više serija i filmova u Brazilu i Holivudu.
Što se tiče privatnog života, Anita se deklariše kao biseksualka i deo LGBT+ zajednice. Koliko je poznato, do sada je bila u vezama s više poznatih ličnosti, među kojima su pevači Maluma i Mr. Thug plesačica Ohana Lefundes, doktorka Pamela Tosati, glumac Pablo Morais... Bliska je prijateljica s fudbalerom Nejmarom, s kojim je navodno imala i avanturu.


Iza sebe ima jednogodišnji brak s biznismenom Tijagom Magaljaesom.

 

Kako je kolumbijski pevač Maluma istakao jednom prilikom, Anita i on su se mnogo voleli, ali njihova veza nije opstala jer se bave istim poslom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anitta 🎤 (@anitta)


Ne idu mi veze s ljudima u istoj industriji. Kada se to desilo s Anitom, ona je tek počinjala internacionalnu karijeru... Upoznali smo se i zaista se dopali jedno drugom. Rekao sam sebi: "Ne mogu da budem s njom jer radi isto što i ja..." – istakao je pevač.


Kako je jednom prilikom Anita objasnila, da nije pevačica sigurno bi bila psihološkinja i uživala u svom poslu. Pre nekoliko godina ispričala je da je nakon gledanja dokumentarnog filma Cowspiracy (2014) postala veganka, nakon čega ju je PETA imenovala najlepšom vegankom među poznatim ličnostima, rame uz rame s Lenijem Kravicom.


Zbog toga iz kakve je bede potekla danas se Anita oseća još ponosnijom zbog svega što je postigla u životu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anitta 🎤 (@anitta)


Apsolutno. Sigurno je to težak način. Ali mogu da postavim primer ljudima koji veruju da nije moguće postići neke stvari. Ja sam primer da je to moguće – zadovoljna je ona.


 

 

makonda-tracker