molila ga je da porekne glasine

7 susreta joj je uništilo KARIJERU: Ko je žena s kojom je Filip navodno varao Elizabetu dok je bila u 8. mesecu?

1

Godinu dana nakon što su se venčali, usledio je skandal.

Kada je princ Filip upoznao navodnu ljubavnicu, kraljica Elizabeta Druga je bila trudna sa Čarlsom.
Kada je princ Filip upoznao navodnu ljubavnicu, kraljica Elizabeta Druga je bila trudna sa Čarlsom.foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Kraljica Elizabeta Druga i princ Filip su bili u braku više od 70 godina i imali su najduži brak u britanskoj kraljevskoj istoriji.

 

Rastavila ih je njegova smrt 2021. godine, ali njihovu ljubavnu priču nisu zaobišle glasine o neverstvu, a kako je jednom pisao Daily Mail, vojvoda od Edinburga se dovodio u vezu sa još 12 žena.

 

I iako je princ Filip uvek negirao te tvrdnje, kraljevska biografkinja Sara Bredford je u svojoj knjizi "Elizabeta II: Njen život u naše vreme" istakla je da je princ Filip preljubnik i da kraljica nema problem s tim.

 

Vojvoda od Edinburga je imao afere... Romantične afere, i to više od jedne. On je vara i kraljica to prihvata. Mislim da ona veruje da su muškarci jednostavno takvi. Nikad nije bio od onih koji jure glumice. Njegov ukus je drugačiji. Žene koje želi su uvek mlađe od njega, obično prelepe i visokog aristokratskog porekla - napisala je ona 2011. godine.

Jedna od prvih navodnih afera dogodila se u oktobru 1948. godine, samo godinu dana nakon što su se Elizabeta i Filip venčali. 

 

Kraljica je bila u osmom mesecu trudnoće sa Čarlsom kada se njen suprug navodno upustio u aferu što je dovelo do novinskih natpisa "Princ i igračica" širom sveta. 

 

A ta devojka je bila glumica Patriša Kirkvud, najveća zvezda Vest Enda, velika pozorišna zvezda iz tridesetih i četrdesetih godina 20. veka, poznata po svojim lepim i dugim nogama

Ona je upoznala princa kada je pijan ušao u njenu garderobu sa prijateljem i njenim tadašnjim dečkom, dvorskim fotografom, baronom Hahumom. 

 

Filip je navodno odveza Pat u restoran Mejfer u svom sportskom automobilu, a zatim u noćni klub gde su ostali budni do zore plešući obraz uz obraz. 

 

Filip i Patriša Kirkvud su se navodno sreli sedam puta i dopisivali su se pismima.

Pat je uvek negirala glasine o aferi, a njeni prijatelji su verovali da je njena povezanost sa Filipom razlog zašto nikada nije dobila zvanične počasti, uprkos 60 godina dugoj karijeri i da joj je ovaj trač uništio karijeru.

 

S druge strane, postoje priče da je molila Filipa i palatu da učine isto i da opovrgnu glasine, ali to nikada nije uradio. 

 

- Ako ne započne postupak za klevetu, nema apsolutno ništa da se uradi-  navodno je rekao, prema Majklu Torntonu, prijatelju glumice koji sada poseduje tajna pisma između Filipa i Kirkvuda. 

- Obično se ne očekuje od dame da brani svoju čast. To bi trebalo da uradi gospodin. Imala bih srećniji i lakši život da je princ Filip, umesto da nepozvan dolazi u moju garderobu, te noći otišao kući svojoj trudnoj supruzi - rekla je jednom prilikom Kirkvud novinaru. 
 


 

makonda-tracker