PRESLATKO

Da li ovo znači POMIRENJE? Kralj Čarls spremio POKLON za ćerku princa Harija koji bi mogao da promeni tok istorije

0

Poklon je spreman i ovog puta je to nešto posebno 

foto: EPA / Robert Ghement
foto: EPA / Robert Ghement

Bez obzira na odnose sa princom Henrijem i Megan Markl novi kralj Čarls III odlučio je da svojoj najmlađoj unuci specijalan poklon za drugi rođendan. 

 

Usred sve drame između Čarlsa i njegovog sina princa Harija, novi kralj se i dalje brine da njegova najmlađa unuka ima poseban rođendan.

 

Princeza Lilibet od Saseksa, najmlađe dete princa Harija i Megan Markl, napunicla je dve godine u nedelju, 4. juna. Strani mediji su izvestili o Čarlsovom poklonu Lilibet i napomenuli su da je mlada princeza proslavila svoj prvi rođendan u Velikoj Britaniji, otprilike u vreme platinastog jubileja kraljice Elizabete II.

 

 

Ali Lilibetin drugi rođendan, možda zbog hladnih odnosa između njenih roditelja i bake i dede po ocu, proslaviće se kod kuće u Los Anđelesu.

 

Ipak, kralj Čarls se pobrinuo da njegov poklon bude "zauvek zapamćen" i onaj koji će obezbediti da se princeza seća kraljice Elizabete.

 

Navodno je kralj Čarls "imao svoje pomoćnike koji su mu pomogli da poruči kućicu napravljenu po njegovoj želji, a veoma sličnu onoj koju je kraljica Elizabeta i princeza Margaret imale kada su bile devojčice".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sussex Daily (@sussexdaily)

 

Kraljica Elizabeta je dobila kućicu za igru kada je imala šest godina. Nazvana je „Mala koliba“ i bila je "poklon ljudi iz Velsa". Stajala je na u Kraljevskoj loži u Vindzoru.

 

Ona je potom "preneta na princa Džordža, princezu Šarlot i princa Luja" i pošto Lilibet ne živi u Ujedinjenom Kraljevstvu i ne može da uživa u njoj, Čarls se pobrinuo da će i ona dobije onu u kojoj će uživati.

 

Nakon što je Čarls potvrdio da neće oduzeti titulu Hariju, ocu male Lilibet, i navodno namerava da "prestane da udara na Kraljevske članove", ovaj poklon bi možda mogao biti znak popravljanja odnosa između nekada zaraćenog oca i sina.

 

 

makonda-tracker