očaravajuća samata

Poredili su je s Merilin Monro, iza sebe ima 3 propala braka: Životna priča Samante iz serije "Seks i grad" oduševljava

0

Doživela je svetsku slavu u 40-im i postala sinonim za žensku samostalnost i snagu

Životna priča Samante iz serije Seks i grad
Životna priča Samante iz serije Seks i grad foto: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

Otkako je najavljeno ponovno pokretanje serije "Seks i grad", ljudi su više nego uzbuđeni. Ali ta dobra vest došla je sa nesrećnim preokretom na glumačkoj sceni - nova emisija pod nazivom „I baš tako…“ nije uključivala popularni lik Kim Katral, svima dobro poznatu kao Samantu.

 

Bilo je dosta spekulacija oko njenog pojavljivanja u seriji, ali nedavno je, na oduševljenje publike, objavljeno da će ona ipak imati, ododuše, samo jednu scenu u nastavku kultne serije. 

 

Ubrzo Kim se našla na naslovnicama mnogih magazina o poznatima, a mi vam donosimo priču o njenom životu i ljubavi sa čuvenim muzičarem koja je obeležila njen život.

 

 

Kim Katral je žena koja je pomerila granice, kako u glumi, tako i u stvarnom životu. Ona je postala simbol ženske hrabrost i smelost i dokazala je da uspeh i privlačnost nisu rezervisani samo za devojke u 20-tim i 30-tim.

 

U ovoj seriji Kim je bila najkontroverzniji lik s najviše eksplicitnih scena i veoma društveno "neprihvatljivim" stavom prema muško-ženskim odnosima u to vreme.

 

Iako je više puta naglasila da njena smelost u odnosima s muškarcima nije ni približna onoj koju poseduje Samanta ne može se poreći da je Kim imala interesantan ljubavni život. 

 

Legendarna Samanta imala je buran život
Legendarna Samanta imala je buran životfoto: Profimedia

 

Iako je danas velika zvezda Kim Ketrol je umalo odustala od glume pre nego što je ostvarila veliki uspeh jer ju je jedan reditelj maltretirao. Kada je bila stidljiva 17-godišnjakinja, režiser njenog prvog filma se prema njoj ponašao tako loše da se zaklela da više nikada neće snimiti film.

 

Na setu filma "Rosebud" iz 1975. njen izgled i glumu je kritikovao Oto Preminger, koji je radio sa Merilin Monro na filmu "Reka bez povratka".

Nakon što je nekoliko puta snimio scenu, reditelj je rekao Kim:

 

- Draga, podsećaš me na Merilin Monro - ne izgledom, naravno, već nedostatkom talenta.

 

Lepa Samanta osvoijla je publiku širom sveta
Lepa Samanta osvoijla je publiku širom svetafoto: Profimedia

 

Kim je otkrila da je bio užasan, veoma uvredljiv, zbog čega je posumnjala u svoje glumačke sposobnosti i na trenutka pomislila da odustane od glume.

 

Kim, koja je umesto toga odlučila da radi u pozorištu, postepeno je obnovila svoje samopouzdanje - prvo u TV emisijama, a kasnije 

I do trenutka kada joj je ponuđena jedna od glavnih uloga u emisiji pod nazivom Seks i grad, bila je staloženija i upornija.

 

Pa da krenemo od početka. Kim je u prvi brak uplovila s kanadskim piscem i glumcem Lari Dejvisom. Ta ljubavna avantura trajala je svega dve godine, (1977-1979), a par se razišao zbog toga što je Kim, prema mišljenju njenog tadašnjeg supruga, bila "preambiciozna".

 

Kim Katral će ipak biti deo druge sezone serije 'Seks i grad'
Kim Katral će ipak biti deo druge sezone serije "Seks i grad"foto: Profimedia

 

- Kada mi je prvi brak propao znala sam da ću biti okej šta god se desi, na duge staze. Uvek sam bila nesigurna kad je u pitanju moj lični život, u odnosu na profesionalni. Na početku smo imali isti cilj, ali vremenom on više nije razumeo moju potrebu za poslom i želju da budemo jednaki. Shvatila sam da ne mogu da mu promenim mišljenje i da nisam spremna da se kompromitujem, čak ni zbog ljubavi - objasnila je.

 

Nakon tri godine upoznala je Andre Lisona, arhitektu iz Nemačke, u kojeg se zaljubila i ubrzo su odlučili da stanu na ludi kamen. Ova ljubavna priča bila je prožeta usponima i padovima, ali je opstala sedam godina. 

 

Svoju privrženost suprugu dokazivala je i svojim čestim boravkom u Nemačkoj, a jedno vreme je čak efektivno učila nemački i u tome je bila veoma uspešna. Ipak, ovaj razlaz joj je mnogo teže pao od onog koji je usledio nakon prvog braka. 

 

 

-To je privatna stvar koja je bila veoma bolna za mene - bilo je sve što je Kim ikad rekla na ovu temu.

 

Nakon što je svako krenuo na svoju stranu Kim upoznaje muzičara Marka Levinsona. Među njima se javila ozbiljna pasija, a nakon kraće veze odlučuju da otpočnu zajednički život. Baš tada Kim kreće da snima ultrapopularnu serije "Seks i grad", odsutna je od kuće po ceo dan i dobar deo noći, nema dovoljno vremena za njega i njegova očekivanja polako nestaju, pa se i brak završava nakon šest godina. 

 

- Nikad nisam bila kod kuće jer sam provodila po 18 sati dnevno na setu. Moj suprug je postao usamljen i anksiozan, bilo je zaista, zaista teško.

 

Kim Katral je imala buran ljubavni život iza sebe
Kim Katral je imala buran ljubavni život iza sebefoto: EPA / DANIEL DEME

 

- U to vreme pokušavali smo da stvorimo porodicu, čak sam krenula na veštačku oplodnju, ali prosto nije bilo moguće sve to ispratiti, morala sam da biram, a meni je karijera bila na prvom mestu. Tad sam se pomirila s činjenicom da neću biti majka, makar ne biološkim putem - istakla je.

 

Iako se glumica, vremenom, odlučila da ne bude roditelj, ne smatra to "manjkom" u svom životu:

 

- Nisam biološka majka nikome, ali jesam roditelj. Imam mlade glumce i glumice koje podučavam kao da su moji. Imam nećake i nećakinje s kojim sam veoma bliska. Možeš da se osećaš kao majka, a da to ne uključuje tvoje ime na rodnom listu deteta. Bitno je naglasati da postoje načini da se "zadovolji" taj prirodni instinkt.

 

 

- Nisam menjala pelene, ali sam pomogla mojoj nećaki da završi medicinsku školu; sedela sam svaki dan sa nećakom kada je prolazio kroz depresiju zbog odlaska u vojsku. To su sve majčinske stvari za mene.

 

- Vređa me to što vas teraju da se osećate manje vrednom, mislim da za mnoge žene moje generacije to nije bio svestan izbor, već prosto sklop životnih događaja, odlažeš i odlažeš, a onda se nađeš u godinama kada je to jako teško, ako ne i nemoguće. Ja sam ispunjena žena i to je jedino bitno.

 

Glumica je  2018. godine doživela tešku tragediju kada je njen brat Kris, izvršio je samoubistvo.

 

Svi su je zavoleli ulogom u kultnoj seriji 'Seks i grad'
Svi su je zavoleli ulogom u kultnoj seriji "Seks i grad"foto: Profimedia

 

- Imao je samo 55 godina. Taj šok, ta bol, toliko je ekstreman, ne mogu da popunim prazninu koju osećam. Postala sam mnogo više svesna koliko je sve krhko i prolazno.

 

- Tragedije u mom životu me konstantno podsećaju na smrtnost, stoga ne želim ni trenutak više da provedem radeći nešto u čemu ne uživam. Biram s kim provodim vreme i privatno i poslovno. Izgubila sam i oca, zbog Alchajmera, majka mi je na pragu 90-te, toliko sam svesnija da je vremena vrlo malo.

 

Uprkos svemu Kim je odlučila da ipak bude deo nastavka serije "Seks i grad" i da publici još jednom priredi zadovoljstvo da je u ulozi Samante gledaju pa makar i u samo jednoj epizodi nastavka serije "I tako to".

 

 

 

makonda-tracker