poslednje pripreme

Kraljevske neveste uoči venčanja: Koja mlada je plakala i zamalo sve otkazala, a koja je pijuckala šampanjac na jahti?

0

Kako su kraljevske neveste provodile noć pred venčanje?

foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Članice kraljevske porodice su noć pre svog velikog dana, venčanja, provodile sasvim drugačije. 

 

Neko je poslednji dan devojačkog života provodio sa svojom porodicom, u mirnom okruženju, a neko je uživao na zabavi i obavljao poslednje pripreme pred veliki dan.

 

  • Megan Markl

 

Pre nego što se udala za princa Harija 19. maja 2018, Megan Markl je provela noć u hotelu Cliveden House sa pet zvezdica u Berkširu sa svojom majkom Dorijom Ragland.

Dakle, noć pre venčanja je provela odvojena od mladoženje, koji je noć proveo sa kumom, princom Vilijamom.

 

Popodne pre venčanja je uživala u popodnevnom čaju sa kraljicom, a zatim se uputila u Kliveden, gde je pozdravila obožavaoce.

Takođe je zamolila svoje najbliže prijatleje, svog dizajnera venčanice i frizera da joj se pridruže u hotelu koji je udaljen oko 25 minuta od zamka Vindzor.

 

Dan pre nego što je izgovorila sudbonosno da, Megan je imala tretman nege lica i energetskog lečenja. Uživala je u hrani koji je za nju pripremao šef kuhinje Andre Garet.

 

Ujutru pre priprema za venčanje, vojvotkinja od Saseksa je jela žitarice i sveže voće, sređivali su joj frizuru i šminkali je uz muziku Bili Holidej, Ele Ficdžerald, Badi Holija i Ben E Kinga.

 

  • Kejt Midlton

 

Kejt Midlton je provela poslednju noć pre nego što je postala članica kraljevske porodice u hotelu Goring u Belgraviji sa svojom porodicom.

 

Viđena je kako pozdravlja uzbuđenu masu kada je stigla u luksuzni hotel u vlasništvu porodice sa svojom sestrom Pipom i majkom Kerol uoči venčanja sa princom Vilijamom 29. aprila 2011. godine.

Buduća mlada preselila se u Kraljevski apartman vredan 5.000 funti po noći na poslednjem spratu hotela koji je osoblje ispunilo sa više od 20 buketa cveća u iščekivanju njenog dolaska.


Noć pre venčanja, Kejt je počastila 120 prijatelja i porodice švedskim stolom

 

Princ Vilijam je uoči svog venčanja imao privatnu večeru u Klarens Hausu sa ocem, bratom i maćehom. 

 

 

  • Kamila Parker Bouls

 

U skladu sa tradicijom, Čarls i Kamila Parker Bouls ostali su razdvojeni noć pre venčanja 9. aprila 2005. godine.

 

Kamila je ostala u Klarens Hausu, svojoj rezidenciji kod Čarlsa u Londonu, sa sestrom Anabel Eliot i njenom ćerkom Lorom, dok je Čarls proveo noć u Hajgrouv Hausu u Glosterširu.

Kako je svojevremeno pisao Vanity Fair, Kamila je na dan svog venčanja patila od sinusitisa, a Lusija Santa Kruz, žena žena koja je upoznala Čarlsa i Kamilu jedno drugom izjavila je da Kamila bukvalno nije mogla da ustane iz kreveta.

 

Navodno je zahvaljujući mlađoj sestri Anabel, Kamila uspela da pronađe energiju da prisustvuje venčanju dok joj je sestra pomagala da se obuče za njen veliki dan. 

 

  • Dajana Spenser


Svi su sa nestrpljenjem čekali venčanje Dajane Spenser i princa Čarlsa 29. jula 1981. godine.

 

Buduća mlada je noć pre venčanja provela u Klarens Hausu, a pridružila joj se njena sestra Džejn joj se pridružila.

 

Međutim, veče je bilo sve samo ne mirno. Nakon što je sela na večeru sa sestrom, Dajana je imala napad bulimije, nakon što je "pojela sve što je mogla da nađe".

 

Bivša urednica magazina Vanity Fair Tina Braun je u svojoj knjizi The Diana Chronicles opisala da je Dajana bila nesigurna u vezi sa venčanjem.

Bili Talon, koji je radio za kraljicu majku u Klarens Hausu, rekao je Tini da je Dajana sišla iz svoje spavaće sobe tražeći društvo i popila sok od pomorandže sa njim i konjanikom, koji je popio nešto jače.

 

Zatim je ugledala Bilijev bicikl i nastavila da se vozi po krugu Klarens Hausa, zvoneći i pevajući Udaću se sutra za princa od Velsa.

 

Sa druge strane, prema rečima astrologa princeze Dajane Penija Torntona, Čarls je rekao Dajani da je "ne voli noć pre njihovog venčanja".

 

Buduća princeza od Velsa je razmišljala da otkaže venčanje, a prema nekim navodima i Dajana i princ Čarls su plakali u noći pre venčanja.

 

 

  • Elizabeta Druga

 

Raskošna zabava održana je u Bakingemskoj palati noć pre venčanja princeze Elizabete kao proslava njenog predstojećeg braka sa princom Filipom.

 

Novinarka Kobina Rajt je za Journal American 1947. godine ispričala da je "veličanstveni prijem" koji su priredili mladini roditelji "jedan od najlepših prizora koje je ikada video u svom životu".

Buduća kraljica je izgledala sveže kao i uvek uprkos velikom teretu priprema za kraljevsko venčanje. 

 

  • Zara Tindal

 

Ćerka princeze Ane Zara Tindal nije se suzdržavala od slavlja u noćima pre venčanja sa bivšim ragbi igračem Majkom Tindalom 30. jula 2011. godine.

 

Nakon što je na probu venčanja stigla dan pre venčanja u japankama, farmerkama i duksu, Zara je kasnije izašla u predivnoj svilenoj haljini zajedno sa svojim budućim suprugom na večernju proslavu na brodu Royal yach Britannia. 

Dok sunze zalazi nad Edinburgom, gosti su pijuckali ružičasti šampanjac i uživali u koktel zabavi. 

 

 

makonda-tracker