svaki detalj na haljini ima svoje značenje

Tri Šanelove venčanice šivene po meri - ostvarenje DEVOJAČKOG SNA: Zavirite na bajkovito venčanje ćerke Lajonela Ričija

0

Jedna od haljina je inspirisana čuvenom kreacijom koju je nosila na pisti Klaudija Šifer.

Ćerka Lajonel Ričija se udala ovog vikenda za verenika Eliota Grejndža
Ćerka Lajonel Ričija se udala ovog vikenda za verenika Eliota Grejndžafoto: Shutterstock/Featureflash Photo Agency

Ćerka poznatog muzičara Lajonela Ričija i manekenka Sofija Riči udala se ovog vikenda za muzičkog izdavača Eliota Grejndža, preneli su strani mediji.

 

Oni su razmenili zavete u Hotelu "Cap Eden Rok" u francuskom gradu Antibu, obeležeći na taj način drugi dan njihovog burnog vikenda uoči venčanja na jugu Francuske.

 

Nekoliko nedelja pre ceremonije, mlada je posetila "Chanel haute couture" salone u Parizu sa svojom svekrvom Lejdli Kerolajna Grejndž i njenom najboljom drugaricom Ali Meller tražeći savršenu venčanicu.

 

Zapravo, tri haljine koje će nosi tokom svadbenog vikenda. Ali ajde da se vratimo malo unazar.

Model i modna dizajnera Sofija Riči se za osnivača "10k Projects" Eliota Grejndža verila u aprilu 2022.godine nakon godinu dana zabavljanja. Prosida je bila intimna i romantična sa laticama ruža, svećama i Eliotom koji je kleknuo na koleno i upitao Sofiju da se uda za njega.

 

- Zauvek nije dovoljno dugo- napisala je Riči svoj post na Instagramu od tog dana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Richie (@sofiarichie)

Veze između porodica Riči i Grejndž su duboke i nesalomive. Naime, Lajonel Riči je bio čest saradnik Eliotovog oca, predsednika i izvršnog direktora Universal Music Group, ser Lusijana Grejndža.

 

Sofija i Eliot su bili prijatelji godinama pre nego što su počeli da se zabavljaju. 

 

Pre nego što je odabrala tri haljine koje će nositi tokom svadbenog vikenda: na probi venčanja, ceremoniji venčanja i žurci koja je održana nakon venčanja, Sofija je imala na umu šta želi. 

- Uvek sam imala ovu viziju haljine princeze, ali kako sam odrastala, shvatila sam da želim nešto jednostavnije- objašnjava mlada.

 

- Možda jednostavno nije prava reč jer moja haljina definitivno nije jednostavna! - rekla je Sofija, prenosi francuski Vogue.

 

- Tako sam uzbuđena. Udajem se za Elliota, znam da možda zvuči otrcano, ali on je muškarac mojih snova - Sofija nije krila oduševljenje uoči venčanja.

 

Što se tiče kreacija za svadbu, Sofija je odabrala Chanel, a na oživljavanju svoje vizije i ispunjenju svojih snova je radila sa kreativnom direktorkom Šanela, Virdžinijom Viajrd

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Over The Moon (@overthemoon)

Što se tiče izgleda na dan venčanja, Sofija je verovala da je "manje više". 

 

- Želim da bude jednostavan i bezvremenski. Nadam se da ću se za mnogo godina osvrnuti na svoje svadbene fotografije i osećati da sam ostala verna svojoj viziji - zaključila je.

 

Za probu venčanja, Sofija je odabrala haljinu sa dugim rukavima i perlama sa visokim izrezom.

 

- Bojim se da se pomerim jer ne želim da uništim jednu perlu - pričala je ona prilikom probe haljine.

 

- Ovo je kao bajka. Zaista jeste. To je kao umetničko delo. Osećam se kao princeza, zaista se osećam!- 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Just Jared (@justjared)

 

Nakon probe venčanja, sutradan je usledila ceremonija venčanja, a manekenku je do oltara ispratio otac Lajonel Riči.

 

Među zvanicima su bili i Sofijina sestra Nikol Riči, njen suprug Džoel Maden, Kameron Dijaz koja je u braku sa njegovim bratom Bendjijem Madenom, Paris Hilton sa mužem i mnogi drugim.

 

Za čin venčanja, Nikol je odabrala jedinstvenu venčanicu sa ukrštenim dekolteom inspirisanom izgledom iz Šanelove kolekcije za jesen 2023. godine.

 

- Haljina je magična. Iskreno, mislim da će se Elliotu svideti. Ako ne bude plakao, biću jako tužna - našalila se.

Na unutrašnjoj strani haljine se nalazi nešto plavo "S&E" (inicijali Sofije i Eliota) sa datumom ispod - ušiveno je u tkaninu.

 

- Takođe nam se dopao dizajn srca na sredini mojih grudi i rebara - kaže mlada.

 

Pored tog dizajna srca, tu je još jedan ukras srca dalje niz haljinub okrenut u drugom pravcu.

Prikladno, dva srca su okrenuta jedno prema drugom – čineći suptilan, ali veoma romantičan skriveni motiv u centru dizajna haljine koji je simbol veze koju Riči oseća sa čovekom za koga se sada udala.

 

A za žurku nakon venčanja, Sofija je izabrala kratku, belu strukiranu haljinu koja je inspirisana haljinom koju je na pisti nosila Klaudija Šifer, a koja na grudima ima cvet kamelije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by andriana シ (@muglermind)

- Mogu da plešem i da se krećem u njoj. To je tradicionalna Chanelova haljina. Ješću picu i pomfrit u njoj. Molite za ovu haljinu. Biće moja životna misija da joj se ništa ne dogodi - našalila se Sofia

 

Što se tiče mejkapa, Sofija se takođe odlučila za jednostavno i elegantno. 

 

- Šminku za ceo vikend održavam jako jednostavnom. Želim da je bezvremenska. Ne želim se osvrnuti unatrag za 20 godina i da budem zgrožena -  objasnila je.

 

 




 

 

 

 

makonda-tracker