bila mu je omiljena umetnica

Zavodio ju je nag sa perikom i šaputao bezobrazne reči na bini: Tina Tarner je sa slavnim muzičarem imala poseban odnos!

0

Pevačica Tina Tarner je više puta isticala da mu je zahvalna što joj je spasio karijeru.

Tina Tarner i Dejvid Bouvi su bili veoma bliski.
Tina Tarner i Dejvid Bouvi su bili veoma bliski.foto: Wattie Cheung / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Pevačica Tina Tarner preminula je juče u 84. godini, a tužne vesti je potvrdio njen tim za medije.

 

– Tina Tarner, kraljica rokenrola, umrla je danas u 84. godini nakon duge bolesti u svom domu u Kusnahtu kod Ciriha, u Švajcarskoj – saopštio je njen predstavnik za medije.

 

Tina Tarner bila je jedna od najvećih legendi američkog i svetskog rokenrola, poznata po energičnim nastupima i emotivnim izvedbama brojnih hitova, od kojih su samo neki Simply The Best, What’s Love Got to do With It, Private Dancer, The Best, Proud Mary...

 

Tina je svojevremeno za Daily Mail podelila da je bila vezana za Mika Džegera i Dejvida Bouvija i da su njihovi odnosi bili platonski, te ih je nazvala "braćom koju nikad nije imala".

I dok je mesec i po dana pred smrti otkrila da je oduvek bila zaljubljena u Mika Džegera, ovog puta vam otkrivamo njenu priču i povezanost sa jednim od najinovativnijih muzičara, Dejvidom Bouvijem.

 

On je godinama čeznuo za Tinom Tarner, a konačno je jednom uspeo da je zavede, noseći jednu od njenih perika, potpuno nag i pevajući joj hit "Rolling on the river".

 

Godinama je pričao da mu je Tina Tarner omiljena umetnica i divio joj se izdaleka.

 

  • Upoznali su se 1983. godine

 

 

Dejvid i Tina su se upoznali na zabavi 1983. godine u Njujorku, a već naredne godine ju je zamolio da sarađuje sa njim na singlu "Tonight" što je ona rado prihvatila. 

 

Kada su se spojile njihove dve energije, nastala je magija. 

 

U jednom momentu, Dejvid Bouvi joj je nešto šapnuo na bini i slatko je nasmejao. 

  • Šta je Dejvid Bouvi šapnuo Tini Tarner?

 

Godinama se prepričava ovaj trenutak koj i je nastao 1985. godine u Birmingemu.

 

- Pojavio se na vrhu dugih stepenica na pozornici. Tina se okrenula sa najvećim osmehom koji je govorio: Provela sam uzbudljivu noć. Atmosfera između njih bila je električna. Na pozornici joj je nešto šapnuo, a Tina je prasnula u smeh. Kasnije mi je otkrila da je rekao: Još me boli polni organ. Bio je jedan od samo nekoliko sretnika koji su osvojili Tinu.-

 

  • Spasio joj karijeru

 

Kako je istakla 2004. godine nju je Bouvi spasao i imao je presudan uticaj na njenu karijeru. 

 

Naime, nakon što se 1976. godine razvela od Ajka Tarnera koji ju je zlostavljao, izdavačka kuća "Capital Records" joj je okrenuo leđa, pa je TIna rešila da napravi kraću pauzu.

Tina Tarner i Dejvid Bouvi
Tina Tarner i Dejvid Bouvifoto: Phil Loftus / Capital pictures / Profimedia

U intervjuu za britanski magazin "Female First", pevačica je otkrila da je ponovo stala na noge zahvaljujući upravo Dejvidu Bouviju. 

 

- Godine 1983. Dejvid Bouvi učinio je nešto vrlo posebno i značajno za mene. Snimali smo za istu kuću, ali je doneta odluka da se ne potpiše novi ugovor sa mnom. Capitol je obnovio saradnju sa Dejvidom, i hteli su da ga izvedu na večeru u Njujorku da bi to proslavili - ispričala je Tina.

 

- Žao mi je, ali idem u Ric da vidim natup svoje omiljene pevačice. A to sam bila ja - rekla je Tina Tarner.

 

Nakon toga su odlučili da odu na Tinin nastup.

 

- Srećom, bio je to sjajan nastup. Kad su to videli i reakcije publike, Capitol Records je počeo da me gleda drugim očima. Zbog Dejvdia sam dobila još jedan posao, sve ostalo se nadovezalo. Uvek ću mu biti zahvalna - rekla je svojevremeno Tina Tarner.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LIFE (@life)

  • Zajedno su pevali na njenoj turneji

 

Tokom turneje u Velikoj Britaniji 1985. godine Tina je pozvala Dejvida Bouvija da joj se pridruži na bini što je on rado prihvatio.

 

- Rekla mi je da joj je Dejvid već mnogo puta rekao želim te. Stigao sam da vidim njihovu tonsku probu na pozornici i šalili su se sve vreme -  ispričao je Tinin dugogodišnji saradnik Edi Hempton Armani

 

  • Kako je Dejvid Bouvi zaveo Tinu?

 

- Kasnije su se vratili u hotel i jeli suši. Sledećeg jutra otišao sam u Tininu sobu i ponašala se jako čudno. Rekla je: O moj Bože, Dejvid je tako nevaljao - pričao je Edi.

 

- Ispričala mi je da joj je prišao, pa otkrila: Pomislila sam- oh, malo ćemo se zabaviti. I jesu se zabavili. Tina je tada počela da se smeje i dodala je: Otišao je pod tuš, a onda je izašao, potpuno go, noseći jednu od mojih rezervnih perika. Počeo je da peva “Rolling on the river” i da pleše kao ja - dodao je Edi.

 

 

makonda-tracker