iznenadićete se

Da li znate pravo ime kraljice rokenrola? 5 zanimljivosti o Tini Tarner koje nikad ranije niste čuli

0

Za Tinu Tarner svi znamo već decenijama, ali ipak postoje neki fakti u vezi sa njenim životom koji možda nisu poznati ni njenimk najokorelijim fanovima.

Iako je pristutna na sceni više od pola veka, ipak postoje neke činjenice o njenom životu koje malo ko zna
Iako je pristutna na sceni više od pola veka, ipak postoje neke činjenice o njenom životu koje malo ko zna foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Legendarna pevačica Tina Tarner je preminula u 83. godini u svom domu u Švajcarskoj posle duže bolesti. Iza nje ostaće bogata karijera, nebrojeno mnogo hitova, dve velike tragedije ali opet i nekoliko manje poznatih činjenica o njenom života.

 

1. Tina Tarner nije njeno pravo ime

Tina je rođena kao Ana Mae Bulok. Svoju muzičku karijeru započela je sa „Ike Turner’s Kings of Rhythm” pod imenom „Little Ann”. Debitovala je kao Tina Tarner 1960. godine sa hit duet singlom „A Fool in Love“.

 

2. Majka ju je napustila sa 11 godina
 

Kao mala deca, Tina i njene tri sestre bile su odvojene od majke tokom Drugog svetskog rata. Otišle su da živi sa bakom i dedom po ocu u okrugu SAD. Posle rata se ponovo ujedinila sa roditeljima i porodica se preselila u Noksvil.

 

Međutim, njena majka je napustila porodicu i preselila se u Sent Luis, navodeći kao razlog njenu nasilnu vezu sa ocem. Tina i njene sestre su došle da žive sa majkom u Tenesi dve godine nakon što se njen otac ponovo oženio.

 

3. Radila je kao kućna radnica

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)


Kao tinejdžerka, Tina je radila kao kućna radnica. Bila rtadnica je u kući porodice Henderson nekoliko godina. Baš u toj kući je i saznala vest da je njena polusestra Evelin poginula

 

4. Tarner je bila budista
 

Tarner je sebe ponekad nazivala „budist-baptistom“, aludirajući na njeno vaspitanje u baptističkoj crkvi gde je njen otac bio đakon, i na njeno kasnije preobraćenje u budizam kao je već bila odrasla.

U intervjuu za časopis "Lion's Roar" 2016. izjavila je da se oseća kao budista.

 

- Smatram sebe budistom - rekla je tada Tina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

5. Preživela je moždani udar
 

Pre jedne decenije, 2013. godine, tri nedelje nakon venčanja sa Ervinom Bahom, Tina je doživela moždani udar i morala je ponovo da uči da hoda. Godine 2016. dijagnostikovan joj je rak creva i odlučila se za homeopatske lekove za lečenje visokog krvnog pritiska koji je doveo do oštećenja njenih bubrega.
 

 

makonda-tracker