"to nismo bili mi"

ISTINU je otkrila mesec i po pred smrt: U kog pevača je Tina Tarner oduvek bila zaljubljena?

0

Pevačica Tina Tarner ga je naučila da ga igra, iako je on oduvek tvrdio da je to bila njegova majka.

foto: PPS / Zuma Press / Profimedia
foto: PPS / Zuma Press / Profimedia

Slavna pevačica Tina Tarner preminula je juče u 84. godini. Tužne vesti potvrdio je njen tim za medije, a kako su saopštili preminula je nakon duže bolesti u svom domu u Kusnahtu kod Ciriha.

 

Tina Tarner bila je jedna od najvećih legendi američkog i svetskog rokenrola, poznata po energičnim nastupima i emotivnim izvedbama brojnih hitova, od kojih su samo neki Simply The Best, What’s Love Got to do With It, Private Dancer, The Best, Proud Mary...

 

Njen život je bio turbulentan i obeležen tragedijama na privatnom planu dok je poslovnom samo nizala uspehe i hitove.

Tina Tarner je bila hodajuća energija, diva koja se sreće samo jednom u životu i uz čije pesme ne možete, a da ne igrate.

 

A sudeći prema njenom intervjuu mesec i po dana pre smrti, i nju je privlačila ista takva "ludačka" energija koju je ona posedovala.

 

  • Koji pevač je bio njena simpatija?

 

Naime, pevačica je u intervju za Guardian iz 8. aprila ove godine otkrila ko je bio njena simpatija među slavnim ličnostima (celebrity crush).

 

- Volela sam kad smo išli na turnerju sa Rolingstonsima - rekla je Tina Tarner 8. aprila priznajući da je "oduvek" bila zaljubljena u frontmena te grupe Mika Džegera.

 

Njih dvoje su nekoliko puta delili binu, ali njihov najvažniji nastup je bio na koncertu Live Aid 1985. godine na stadionu Vebli u Londonu.

 

Na tom spektakularnom nastupu rok zvezda je strgla Tininu suknju dok su zajedno pevali "It's Only Rock'n'Roll".

Tina Tarner i Mik Džeger na Live Aid 1985. godine
Tina Tarner i Mik Džeger na Live Aid 1985. godinefoto: Giacomino / Zuma Press / Profimedia

Na tom koncertu su Tina i Mik pevali zajedno sa drugim muzičkim ikonama poput Majkla Džeksona, Lajonela Ričija, Sidni Loper i Bili Džoela.

 

- Mik i ja nikad nismo mogli samo da stojimo i pevamo - to nismo bili mi - pisala je Tina Tarner u svojim memoarima "Tina Tarner: Moja ljubavna priča" prisećajući se te noći.

 

- Pogledao me je. Nosila sam pripijeni crni kožni gornji deo i mini-suknju i mogla sam da vidim kako nastaje ta nestašna ideja - napisala je Tina.

 

- Skida li se ta suknja? Upitao me je lukavo. Šta? Bio je moj zaprepašćeni odgovor - pisala je Tina.

 

- Skinuću ti suknju - rekao joj je, a dok je ona uspela da ga pita zašto, bilo je prekasno, jer je već uradio to.

 

Tina je svojevremeno za Daily Mail podelila da je bila vezana za Mika Džegera i Dejvida Bouvija i da su njihovi odnosi bili platonski, te ih je nazvala "braćom koju nikad nije imala". 

 

  • Žena koja je naučila Mika Džegera da pleše

 

Ona je takođe rekla da su ona i njeni igrači naučili Mika Džegera mnogim pokretima koje je decenijama koristio na sceni.

 

Iako je on pričao da ga je majka naučila da igra, Tina je rekla da to nije tačno.

Tina Tarner i Mik Džeger
Tina Tarner i Mik Džegerfoto: RTBusacca/MPI / Capital pictures / Profimedia

- Mik je želeo da pleše, a ja sam bila plesačica, ali mi nikada nije odao priznanje! Rekao je da ga je majka naučila da igra. Ali radili smo sa njim u svlačionici, ja i devojke smo ga učile...Imala sam drugačiju vrstu saradnje sa Dejvidom (Bouvijem), i to je više bilo u vezi sa pevanjem - rekla je Tina za Daily Mail 2017, godine.

 

  • Mik Džeger odao počast Tini Tarner


Rok zvezda Mik Džeger juče se na Instagramu oprostio od koleginice.

 

- Tako sam tužan zbog smrti moje divne prijateljice Tine Tarner - napisao je on nazvavši je veoma talentovanom izvođačicom i pevačicom dodajući koliko je bila inspirativna, topla, zabavna i velikodušna .

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger)

- Toliko mi je pomogla kada sam bio mlad i nikada je neću zaboraviti -  zaključio je.

 

makonda-tracker