"Ovo nije slučajno - to je DAJANINA KLETVA": Otkriveno šta će Čarlsu pokvariti dan koji čeka 70 godina

0

Najvažniji dan kralja Čarlsa III možda neće proteći baš onako kako je zamislio.

Još tri dana je ostalo do najvažnijeg dana u britanskoj novijoj istoriji.
Još tri dana je ostalo do najvažnijeg dana u britanskoj novijoj istoriji.foto: Shutterstock/IR Stone

U subotu 6.maja će se održati krunisanje kralja Čarlsa III i trenutak kada će on zvanično stupiti na britanski presto.

 

Kralj Čarls III je na ovaj dan čekao 70 godina, a već se uveliko piše o promenama i modernizaciji koje će britanski mornarh uneti.

 

Tako će ruta kojom će se povorka vraćati nakon krunisanja biti mnogo kraća nego ona koju je kraljica Elizabeta Druga prešla 1953. godine.

 

Isto tako je otkriveno da će i dres kod biti moderniji te da će umesto u svilenim pantalonama kako je to ranije bio slučaj, kralj Čarls III biti krunisan u svojoj vojnoj uniformi. 

O mnogim pojedinostima se pričalo, misli se o svakom detalju, kakvi će biti odnosi i susret između Harija i Vilijama i kako će se sve odigrati, a niko nije razmišljao o nečemu što bi moglo umnogome da utiče na taj dan, a to je vremenska prognoza. 

 

Kako prenosi lbs.co.uk, vremenska prognoza za krunisanje Čarlsa je razočaravajuća: predviđaju se kiša i grmljavina. 

 

U većem delu zemlje se predviđaju pljuskovi koji bi s vremena na vreme mogli da budu praćeni grmljavinom. 

 

Veći deo Engleske i Velsa očekuje dolazak oluje sa kišom u subotu u 11 časova, baš kada je zakazana ceremonija krunisanja. 

A do 15 časova će, kako vremenska prognoza predviđa, London biti pogođen olujama za grmljavinom, što bi moglo da se poklopi sa kraljevskom povorkom nakon krunisanja gde se i očekuje mnogo ljudi na ulicama koji će stajati da pozdrave kralja i kraljicu. 

 

Isto vreme je predviđeno i za koncert koji se održava sutradan, a na kojem će nastupiti grupa Take That, Katy Perry i Lionel Riči.

 

Uprkos razočaravajućim predviđanjima o vremenu ovog vikenda bogatog događajima, to ne znači da će dan biti manje nezaboravan.

 

Dan krunisanja kraljice Elizabete II nije bio blagoslovljen najboljim vremenom, ali na kraju nikoga nije sprečilo da uživa u dnevnim procesijama.

 

Međutim, loša vremenska prognoza nije sprečila korisnike društvenih mreža da komentarišu.

 

Neki su bili razočarani i tužni, dok su drugi bili veoma duhoviti insinuirajući da ništa nije slučajno i da Dajana šalje loše vreme.

 

"Ovo je znak", "Samo početak kletvi koje mu Dajana šalje odozgore"; "Nije slučajno - to je Dajanina kletva", "Mora da je Božija volja", bili su samo neki od komentara.

 

makonda-tracker