istina ili ne?

Kompleks Opre Vinfri od 100 miliona dolara više neće izgledati isto: Voditeljka povukla potez koji je razbesneo komšiluk

0

Najbogatija voditeljka na svetu planira da svoje imanje ogradi velikim zidom, a čini se da se to njenim komšijama baš i ne dopada 

Opra vinfri
Opra vinfrifoto: EPA / MIKE NELSON

Čuvena voditeljka Opra Vinfri tokom duge karijere koji je gradila godinama uspela je da zaradi dovoljno novca da postane jedna od najmoćnijih žena sveta.

 

Ona je izgrfadila imanje u Montesitou u Kaliforniji poznato kao "Obećana zemlja" čija vrednost se procenjuje na više od 100 miliona dolara. Tokom 2018. godine dogodio se ozbiljan incident sa poplavama. Tada su mnogi domovi bili ugroženi, jer je nakon vode preostala ogromna količina blata. 

 

Tada su život izgubile čak 23 osobe, a materijalna šteta procenjivala se u milijardama dolara. U istoj oblasti u kojoj Opra ima kuću žive i druge poznate ličnosti poput porodice Saseks.

 

 

Ovo je jedno od najekskluzivnijih područja u južnoj Kaliforniji, ali poslednjih nekolikio godina postaje prilično opasno kada dođe do naglih padavina. Osim toga brojni šumski požari koji se dešavaju svake godine ostavljaju mnogo ostataka koji mogu postati izuzetno opasni kada se krene kišna sezona.

 

Oprah je odlučila da pronađe  način na koij će zaštiti svoje ogromno imanje i uspela je u tome, ali se njeno rešenje ni malo nije dopalo onima koji žive u njenom komšiluku.

 

 

Iako je Vinfri dobila dozvolu za gradnju ogromnog zida dužinom celog luksuznog imanja, komšije u Montesitu i ljudi na mrežama su ogorčeni na nju i postavljaju pitanje šta će biti s njihovim domovima ako ona u delo i sprovede svoj plan.

 

 

Opra je odlučila da podigne masivni zid kako bi on sav taj otpad zadržao van granica njenog doma. Ipak, to bi dovelo u opasnost mnoge građane oblasti Montesito.


Jedna poznata kompanija podnela je zahtev za izgradnju ovog zida i iako se nigde u dokumentu ne spominje ime slavne voditeljke građani ovog mesta smatraju da je zid osmišljen tako da zaštiti samo njeno imanje.

 

 

Niko od Oprinih predstavnika nije razgovarao ni sa jednim medijem da razjasni ovu situaciju. Ovo bi mogao biti samo još jedan slučaj kada moćne poznate ličnosti misle da mogu da rade šta god im je volja uprkos tome što to ugrožava obične male ljude oko njih. 

 

 

makonda-tracker