kune se u nju

Nije DIJETA, već SUPA koja topi kilograme: Opra Vinfri otkrila kako joj je jedno jelo pomoglo da skine više od 20 kg

0

Poznata voditeljka je objavila i svoj kuvar, a jedno jelo zauzima posebno mesto

foto: EPA / ALBA VIGARAY
foto: EPA / ALBA VIGARAY

Slavna voditeljka Opra Vinfri jedna je od onih žena koje svoju borbu sa viškom kilograma nisu krile. Često je sa ostalim pripadnicama lepšeg pola delila svoja iskustva vezana za mršavljenje, ali problem se uvek iznova i iznova vraćao.

 

Naime, ona je često držala dijete, koje su joj pomagale da izgubi dvocifren broj kilograma, ali trajno rešenje je bilo kada je odlučila da potpuno promeni način ishrane, a delimično životne navike. 

 

Tek tada se njeno telo u pravom smislu reči transformisalo, a poznata voditeljka je ubrzo nakon toga odlučila i da izda knjigu recepata u kojoj su mogli da se pronađu recepti za brojna zdrava jela koja ona i danas priprema. 

 

 

Čini se da je najveću pažnju pobrala takozvana čarobna supa, tačnije supa od kupusa koja je deo „dijete bez dijete“ uz koju možete da skinete i do pet kilograma nedeljno.

 

Tajna magične supe, kako su je mnoge žene nazvale, leži u kupusu. Naime, on je niskokalorično povrće koje se sastoji od omega-3 masnih kiselina i lekovitih sumpornih materija koje štite od raka, a zbog velikog udela vitamina K, kao i antocijanina, kupus može da poboljša mentalne funkcije i koncentraciju.

 

Opra Vinfri je uz pomoć 'magične supe' smršala 20 kg
Opra Vinfri je uz pomoć "magične supe" smršala 20 kg foto: Profimedia

 

Recept za „čarobnu supu“

 

Potrebno je: 

 

1 glavica kupusa

5 glavica luka

3 paprike

1 celer

3 paradajza

2 praziluka

so i biber po želji

 

Priprema:

 

Iseckajte povrće, prelijte vodom i kuvajte petnaestak minuta. Kuvajte dok povrće ne omekša, a supu možete jesti toplu ili hladnu.

 

Preporuka je da supu uvrstite tri puta nedeljno na celodnevni meni kada jedete samo nju. Kasnije je možete uvrstiti i u normalnu dnevnu rutinu uz glavno jelo, a rezultati su fantastični.

 

 

makonda-tracker