predivno

Nazivaju je KRALJICOM STILA i jednom od najbolje odevenih žena na SVETU: Ko je najmoćnija žena Katara? (FOTO/VIDEO)

0

Trenutno se u Kataru održava Svetsko prvenstvo u fudbalu.

foto: EPA-EFE/ALI HAIDER
foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Ovih dana su sve oči uprte u Katar, gde se održava Svetsko prvenstvu u fudbalu. 

 

Svečanom otvaranju je prisustvovala i jedna od tri supruge šeika Hamada bin Kalifa Al Tanija, Moza Bint Naser (63).

 

Supruga nekadašnjeg katarskog emira i majka sadašnjeg emira Tamima bin Hamada Al Tanija očarala je sve na ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva.

 

Ona se pojavila u dugoj bordo Pradinoj haljini od satena, koju je upotpunila jaknom u istoj boji i maramom. Svoju modnu kombinaciju je začinila svetlucavim brošem i nakitom i brendiranom kožnom torbom. 

 

Moza Bint Naser je dobrodošlicu svima poželela i na Instagramu. 

 

– Došlo je vreme. Dobrodošli u Katar i srećno svima – napisala je u opisu fotografija.


Ko je Moza bint Naser?

 

Moza bint Naser je rođena 8. avgusta 1959. godine na severu Katara u Al Koru, gradu smeštenom na obali, u plemenu Al-Missned.

 

Njen otac Abdual Al-Misned je bio ugledni katarski biznismen i opozicijski vođa za vreme vladavine Kalifa bin Hamada bin Abdulaha Al Tanija.

 

Svoje detinjstvo je provela u Kuvajtu i Egiptu da bi se 1997. godine vratila u Katar gde je upisala studije sociologije. Diplomirala je 1986. godine, ali tu nije stalo njeno obrazovanje. Stekla je i master iz javne politike u islamu na Univerzitetu Hamad bin Kalifa.

 

Iste godine kada se vratila u Katar udala se za Hamada bin Kalifa Al Tanija i sa njim je tokom 45 godina braka dobila sedmoro dece. 

1 / 3 Foto: EPA/KOEN VAN WEEL

 

Najstariji od sinova, Jasim bin Hamad Kalifa Al Tani, isprva je trebalo da bude očev naslednik na prestolu, ali 2003. godine ga je zamenio mlađi brat Tamim Hamad Al Tani.

 

Moza bint Naser je poznata je po svom radu u području zdravstva i obrazovanja, a 1995. godine osnovala je Fondaciju za obrazovanje, znauku i razvoj zajednice. Takođe je dobila brojne međunarodne nagrade i počasti.

 

Suprugu šeika Hamada često nazivaju kraljicom stila, a 2015. godine je proglašena jednom od najbolje odevenih žena na svetu.


 

 

 

makonda-tracker